Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy widzicie w zachowaniu lekarza coś niewłaściwego

Polecane posty

Gość gość

Byłam ostatnio u nowego ginekologa i zaskoczyło mnie, że w trakcie badania mnie cały czas gapił się w moje krocze, nie patrzył na mnie, na ścianę czy na brzuch tak jak moi poprzedni lekarze. Ja wiem, że lekarz ma prawo tam patrzeć ale sposób, w jaki to robił był dla mnie niezreczny. Czy to normalne jest a ja jestem przewrażliwiona.

Gość gość
Hmmmm jesli było to pobieranie cytologii czy sprawdzanie stanu szyjki macicy to chyba to normalne.... Przynajmniej nie wiem czy udałoby mu sie skontrolować odpowiednio stan pochwy bez patrzenia na nia :p

Gość gość
dla mnie byłoby dziwne, gdybym poszła do lekarza, a on zamiast mnie zbadać gapiłby się w ścianę

Gość gość
Nie, cytologie zrobił mi najpierw i rozumiem, że tu patrzec musiał jak najbardziej ale potem włożył mi palec do pochwy i zaczął uciskać brzuch. I nie wiem po co tam dalej patrzał.

Gość gość
Biorąc pod uwagę ze dziennie ma ok. 40pacjentek, tygodniowo 200, miesięcznie ok.800 to przypuszczam ze Twoje narządy nie zrobiły na nim wrażenia :p Ja jak idę do ginekologa to nie patrzę na niego jak mnie bada niby po co mam sie na niego gapic? Zeby czuć sie speszona? Wystarczy samo to ze wizyty te nie należą do najprzyjemniejszych. Jak na następnej wizycie bedzie pamiętał Cię z poprzedniej to bedzie cud :p zazwyczaj pamiętają swoje ciężarne co i tak im sie czasem myli i osoby przewlekle chore. Inne to przypadkowe pacjentki.

Gość gość
Lekarz nie powinien nadmiernie krępować pacjentki. Dla mnie wygląda to tak, że patrzył jak jego palec penetruje pochwę tej dziewczyny. Mój ginekolog tak nie robi.

Gość gość
To ze wlozyl palec do pochwy troche dziwne bylo:O

Gość gość
Ja mam Panią ginekolog i zawsze jak bada to wkłada palec do pochwy i uciska na brzuch. Więc to chyba normalne.... No ale to jest kobieta i inaczej ja odbieram. Moim zdaniem to nic dziwnego ze Cię badał w taki sposób. Nie chcij byc w ciazy bo wtedy to dopiero mozesz czuć sie skrępowana przy badaniach ginekologicznych, uwierz jest ich duzo wiecej i sa bardziej dokładne i ginekolog zagląda dosłownie wszędzie pewnie jak by mógł to by tam wlazl jak bada kobietę w ciazy.

Gość gość
Tu nie chodzi o to, że badał mnie palcem czy oglądał pochwę podczas cytologii, nawet dał nura miedzy moje nogi i musiał ukucnac, żeby pobrać wymaz - to jak najbardziej rozumiem. Ale podcza badania palpacynego dalej patrzył mi w krocze a powinien skupić sie na tym, co wyczuwa w moim brzuchu. Dotychczasowi lekarz wówczas patrzyli w nieokreśloną przestrzeń. No jakieś to dziwne.

Gość gość
wiem o czym mówisz, mój też wtedy patrzy tępo przed siebie ze skupioną miną :) ten lekarz może ma inaczej albo lubi oglądać sobie c*pki to nieważne, niech sobie patrzy jak chce, ja bym się nie przejmowała

Gość gość
Pan ginekolog chyba lubi sobie popatrzeć :P Leczyłam sie u kilku lekarzy i żaden nie wgapiał sie mi w c*pkę tak bezczelnie jak opisujesz.

Gość gość
Mój ginuś nie tylko patrzy ale jeszcze komentuje a raz mnie nawet masował i głaskał bo za bardzo nogi zaciskałam :P