Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po porodzie czuć ulgę

Polecane posty

Gość gość

za 3 tygodnie mam termin porodu. jest mi już bardzo ciężko w te upały, brzuch nie jest ogromniasty ale już mocno ciąży. Ciekawi mnie czy po porodzie czuć dużą ulgę? jest lżej?

Gość gość
Oczywiście że tak,a jeśli nie będziesz nacinana to już w ogóle :)

Gość gość
Serio :O A jak masz zatwardzenie i zrobisz kupę to czujesz ulgę ?

Gość gość
Mi było dużo lżej, przede wszystkim przestały mnie tak bardzo boleć plecy, chociaż i tak trochę trwało zanim było całkiem ok. A połóg przechodziłam wyjątkowo dobrze. Ale to loteryjka... tak czy inaczej, po 4-6 tyg. na pewno będzie lżej o ile dziecko nie da jakoś wybitnie w kość :)

Gość gość
ja urodziłam 2 tygodnie temu :) Ale mi upał nie przeszkadzał więc jest mi bez różnicy. Siedzę teraz cały czas w domu bo z takim maluszkiem to nie bardzo na taki upał

Gość gość
po co takie złośliwości. widzialam moją kolezankę dzień po porodzie i nadal miala duży brzuch. Wiadomo, macica porozciągana do granic możliwości i potrzeba duzo czasu by się wszystko powciągało. Ale nie zapytałam jej czy czuje ulgę

Gość gość
no jasne że jest ulga...no chyba że ktoś przejdzie wyjątkowy ciężki poród, albo bardzo źle zniesie cc, wtedy też sie męczy,tylko nieco inaczej...ulga też psychiczna, że już po ;), tylko z reguły zaczyna się stres związany z dzieckiem już na świecie ;)

Gość gość
ja co prawda czułam się średnio przez ok. miesiąc po, ale mogłam szybko chodzić, nie trzeba było uważać tak na brzuch ;)

Gość gość
a to zawsze zostaje taki duży brzuch jak się urodzi?

Gość gość
dzięki za rzeczowe odpowiedzi :} pozdrawiam

Gość gość
mi nie został duży brzuch, oczywiście trochę miałam, ale szybko mi się macica obkurczyła, bo karmiłam piersią, ogólnie miałam mały brzuch w ciąży.

Gość gość
ja też mam nieduży. Może dlatego ,ze jestem osobą przy kości od zawsze. I ten brzuszek bardziej mi się rozlał na boczki

Gość gość
Ja miałam duży po porodzie ale po ok miesiącu było w miarę dobrze :)

Gość gość
ja jestem po dwóch porodach, po pierwszym miałam mały brzuch ale wracał do siebie koło 2 miesiecy, po drugim porodzie - po dwóch tygodniach nie miałam juz brzucha, nie wielka jest róznica ten sprzed ciaz a ten teraz, skóra jest troche bardziej rozciagnieta ale nie wisi.

Gość gość
A ja 20,07 urodziłam 3 dziecko i zostało mi jeszcze 2 kg do zrzucenie. Bardzo szybko doszłam do siebie bo mnie nie rozcinali mogłam normalnie na tyłku siedzieć po porodzie :)