Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pattee

Co robić pomocy

Polecane posty

Gość Pattee

We wtorek miałam usuwaną ósemkę. Zabieg nic nie bolał, po zabiegu też nic. Mam trzy szwy. Pojawiła się ropa przy jednym. Chciałam jutro wybrać się na wycieczkę rowerową ze znajomymi z nocowaniem pod namiotami, ale nie wiem czy powinnam w ogóle wyjść w taki upał na dwór. Bardzo mi na tym zależy. Jutro minie 3 dzień po usunięciu. Co z tą ropą? Sama zniknie? Od czego mogła się pojawić? I jeszcze te koszmarny zapach z ust. Dodam jeszcze, że nie odczuwam żadnego bólu.

Gość gość
masz w domu jakiś antybiotyk? duomox czy coś podobnego? Jeśli masz to bierz, jeśli nie to idź jutro do dentysty, przepisze Ci coś na tą ropę

Gość Pattee
nie mam, wzięłam jakiś lek przeciwzapalny.

Gość Pattee
Więcej ropy się pojawiło. Ale stomatolog powiedział, że może być ropień i, żeby przyjść tylko wtedy, kiedy będzie duże krwawienie.

Gość gość
Z zębami lepiej uważać, bo bardzo szybko zakażenie może przenieść się do głowy. Idź szybko na pomoc doraźną albo do stomatologa , który przyjmuje 24h żeby to obejrzał i w razie czego zaaplikować jakiś antybiotyk. Nie lekceważ tego, jak za długo będziesz zwlekać możesz nawet mieć zapalenie wszystkich dziąseł i więcej zębów będzie trzeba rwać :(