Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulka7775

porod w swidnicy

Polecane posty

Gość asiulka7775

witam, czy sa jakies mamy ktore rodzily w swidnicy?

Gość gość
Obawa przed słynnym latawcem?

Gość asiulka7775
dlaczego "obawa"tak tam zle?

Miesiąc temu rodziłam tam z przyjaciółką. Ja sam rodziłam dwa razy w Dzierzoniowie, wiec jakies porównanie mam. Warunki sa takie jak wszedzie- toaleta przy sali, nie ma tv jak w Dzierżoniowie, z porodu w wodzie skorzystać sie nie da. Ale opieka jest bardzo dobra, ( w Dzierzoniowie tez na nią nie narzekałam zreszta), bardzo miły personel. Gdybym miała w jakikolwiek zagrożoną ciąze ale jakies wskazania do cesarki - to z pewnoscia wybrałabym Świdnicę, choćby dla samego sprzetu. Moja przyjaciółka mimo świetnej opieki miała bardzo ciężki i długi poród- i tu w tym wypadku nikt nie ma na to wpływu i w tym Ci nie pomoże. Stosują pozycje wertykalne. Za minus uważam zbytnio łatwość z jaką podaje się noworodkowi mieszankę zamiast trochę matce pomóc w karmieniu piersią. Drugi minus -( mi to bardzo by przeszkadzało) że starają sie grupowac pacjentki w salach z noworodkami i w jednej sali jest po 3-4 mamy i jeszcze odwiedzający- brak intymności. W tym przypadku bardziej odpowiadał mi Dzierzoniów - gdzie w ramach mozliwosci starnao się kobiety lokalizowac pojedynczo i tak miałam salę dla siebie i dziecka i nie czułam się skrepowana odwiedzającymi.

Zgadzam sie z oliwia, karmienie piersią to problem w Swidnicy, pielegniarki przystawiaja maluchy tylko do piersi i ida sobie a ty nastepnym razem i tak nie wiesz jak przystawic. Ja na nowo uczylam sie przystawiac w domu z poradników. Mialam w Swidnicy cc 4 tyg temu. Zaimponowala mi jedna z poloznych, kiedy pomogla mi z zasojem i obrzekiem piersi. Rewelacyjnie poradzila sobie z tematem i uratowala moje karmienie piersią, bez niej pewnie dalabym sobie spokój i przeszla na butelkę. Nie pamietam dokladnie nazwiska ale chyba Kuczyńska Anna, rewelacyjna położna. Dokarmianie jest latwo dostępne bez problemu daja dziecku butelkę. W salach zero intymności bylam przenoszona 3 razy w ciagu tygodnia, zeby nie lezec sama, zapelniaja sale jak tylko ktos do domu wychodzi. Jezeli dziecko musi zostac w szpitalu np. Z powodu zoltaczki to matka moze skorzystac z tzw. Hotelu, ktory jest bezplatny, jest to normalna sala, ja akurat bylam w niej sama. Personel ok, opieka dobra, w razie czego telefon i zaraz ktos przychodzi, ubran dla dziecka nie musisz brać.