Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina163

Bardzo prosze o udzielenie kilku odp chodzi o sprawy kobiece

Polecane posty

Byłam dziś u ginekologa. Mam bardzo nieregularny okres i chciałam sie zbadac . Miałam robione badanie ginekologiczne oraz USG. Pani doktor powiedziała że wszystko jest raczej w porządku ale na jednym z jajników mam niewielką cyste a na drugim jakiś pecherzyk ale powiedziała że sądzi że to pechcerzyk owulacyjny. Poza tym powiedziała że wszystko jest ok i przepisała mi D*phaston na wywołanie okresu. Kazała mi go brac przez 5 dni po 2 tabl. Dostałam też skierowanie na badanie PRL,TSH,FSH,LH. z tyłu na skierowaniu napisała mi 4-5 dzień cyklu. i mam kilka pytań czy ta cysta to jest coś bardzo poważnego? moge miec problemy z zajściem w ciąże kiedyś ? czy te tabletki na wywołanie moge zacząc brac np od poniedziałku? i czy 5 dni to nie za krótko ?(pani doktor powiedziała że przez 5 dni wystarczy ale czytałam że min ilosc dni powinna wyniesc 7) i z tym 4-5 dniem.. to znaczy że jeśli dostane okres to w 4 lub 5 dniu powinnam zrobic badania krwi ? i czy przy tych badaniach ktoś mnie o coś wypytuje czy poprostu robie badanie i czekam na wyniki ? podobno kiedyś kogoś pielegniarka pytała o okres date i nie wiem teraz.. bardzo prosze o odpowiedz bo to dla mnie bardzo ważne

Gość gość
4-5 dzien cyklu - liczymy od poczatku miesiączki. Cysta to zwykle nic powaznego ale trzeba się na pewno badać.

Gość gość
Te wszystkie pytania powinnaś zadać swojej lekarce!!! Dlaczego tego nie zrobiłaś?

Gość ZROZPACZONAA
Hej, cysta to inaczej torbiel czyli jajeczko które nie oddzieliło się od jajnika zeby powędrować dalej tylko sobie na nim siedzi i rośnie:) zazwyczaj one same się wchłaniają i nic nie trzeba robić. czasem jednak rosną dalej i trzeba albo je wycinać albo zaczac brac tabletki anty one czesto pomagają się torbieli (torbiel-rodzaj żeński czyli ta torbiel) wchłonąć. jesli masz duzo cyst to wtedy się nazywa zespół policystycznych jajników i wtedy moze to prowadzic do problemów z zajsciem w ciążę. ale Ty masz tylko jeden:) ja tez mialam i po pigułkach się wchłonął. co do badań to zrób tak jak Pani doktor mówiła. I się nie stresuj, wiele kobiet ma torbiele.

Pytałam Pani doktor i wiedziałam o co chodzi ale byłam tak zestresowana tą wizytą że jak w domu ochłonełam to zupełnie nic nie pamietałam . Nie wiem dlaczego ALE TO PEWNIE Z NERWÓW BO TO BYŁA MOJA PIERWSZA WIZYTA..