Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polskie reklamy robią z kobiet idiotki

Polecane posty

Gość gość

Dyrektor kreatywny w agencji reklamowej: "Bo jesteśmy ostoją katolibanu" Kobieta wg reklamy? Nierozgarnięta, której potrzeby i zainteresowania sprowadzają się do odchudzania, prania i sprzątania. To niestety nasza specyfika. - Jesteśmy w Europie jedynym krajem, który prezentuje tak prymitywne reklamy - komentuje filozofka prof. Magdalena Środa. - Jesteśmy żałośnie patriarchalnym społeczeństwem, jaki kraj takie reklamy - wyjaśnia dyrektor kreatywny w agencji reklamowej Eskadra. Czego o kobietach można dowiedzieć się z reklam? Oto krótka charakterystyka: • Kobiety zepsują wszystko Zwykle powodem usterki jest kamień. Jak dobrze, że mogą wezwać profesjonalistę, który im to wszystko wytłumaczy i pokaże, jak wygląda grzałka. Potrafią również perfidnie zepsuć cały dom tylko po to, żeby małżonek wziął kredyt na remont. Oczywiście one kredytu nie dostaną. Przecież nie pracują, nie zarabiają, nie dysponują własnymi pieniędzmi, dlatego żeby mąż sfinansował remont, muszą naprawdę stanąć na głowie. • Naczelny cel kobiety? Złowić mężczyznę A jemu potem można prać koszule, czyścić dywany i niewiele trzeba, żeby takiej wybrance zaimponować: wystarczy na wystawną kolację kupić podpaski!:D:D

Gość gość
źródło?

Co ciekawsze to w firmach produkujących te reklamy większość pracowników to kobiety .

Gość gość
jak zobaczyłam reklame gdzie kobieta seksem prowokuje męza i podczas niego demoluja łazienkę , specjalnie kombinuje żeby mieć ładna nowoczesną łazienkę , nosz kurva ja jak chciałam zrobić remont to wynajęłam ekipę żeby mi wyremontowali i dyktowałam warunki , bez seksu i mizdrzenia, ja pierdlole :O

Gość gość
reklama CIFU z tym tekstem - zostań królową w kuchni, załosne;/

Gość gość
reklama nutelli- facet siedzi przy stole z córką i synem, wspomnienia a kobita krząta się po kuchni nigdy nie siedzi przy stole tylko obsługuje, podaje , zmywa :O dlaczego facet na reklamie nie ściera blatów podczas gdy żona zajada sie nutella przy stole ?

Gość gość
bo kobiety sa stworzone do uslugiwania facetom, pogodzie sie z tym w koncu glupie krowy

Gość jamamracje
a ile z tych reklam same nauczyłyście w domu swoje dzieci i mężów? drogie panie od proszków i od wyzysku ciałem na remont (jakbyscie byly niezalezne, a nie w domu dzieci chowały a nie w pracy to byłoby inaczej). I nie musialybyscie pilnowac przy garach zeby tylko facet nie poszedl do ambitnej jakiejś...

Gość gość
taaa, w większości reklam - mężczyzna doradca ostatnio widziałam w necie kilka reklam dla urzędów o równouprawnieniu, gdzie kobieta występuje w roli dyrektora; z drugiej strony - kto ogląda reklamy? właśnie kury domowe, więc muszą być do nich dopasowane :)

Gość gość
no nie wiem, reklamy sa ogólnie glupie, chocby słynna zupa romana, jak wyglądał ten jeden gosc jak ju wsuwał, porazka

Gość gość
Reklamy pokazują obłudę koncernów i wyrobionych już przedsiębiorców - zwyczajnie kpią sobie pośrednio ze swoich klientów. Obleją wam twarz ciepłym moczem, to powiecie, że desz padał.

Gość gość
ak zobaczyłam reklame gdzie kobieta seksem prowokuje męza i podczas niego demoluja łazienkę , specjalnie kombinuje żeby mieć ładna nowoczesną łazienkę xx chyba kojarze te reklame, i najlepsze ze mi się b podobała ta pierwsza wersja tej łazienki niby gorsza, ze stylowa wanna, i fajnym klimatem, niz ta druga...