Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc100

usg 3d 4d

Polecane posty

Gość gosc100

Witam proszę o opinie czy warto robić takie usg? Mój gin robi mi badanie na starszym urzadzeniu i nie wiem czy skusić się na ten lepszy? Wiadomo tu dojdą dodatkowe koszty. Jestem obecnie w 26 tc. Dziekuje i pozdrawiam

Gość gość
to jest bajer dla rodziców. to co trzeba zbadać widać na normalnym usg

Gość gość
Myśle ,ze warto ,tez niedługo zrobię ,ten droższy . Biedzie fajna pamiątka, a koszt jest ,ale jednorazowy.

Gość gość
Co to jest to 4d, dodatkowy widok duszy czy jak? :-)

Gość gość
miałam genetyczne/prenatalne na super sprzęcie, robione przez super specjalistę - badał wszystko na 2d. potem na chwilę przełączył "dla nas" na 3d. 3d to nic innego jak generowany komputerowo model/wizualizacja dla zrobienia "wrażenia", nic więcej się nie dowiesz jeśli chodzi o zdrowie dziecka niż na 2d. nie chodzi tutaj o dokładność badania, tylko o bajer wizualny, a coraz częściej wyciąganie kasy przez zwykłych ginów (bez specjalizacji w odczytach usg), którzy sobie taki sprzęt do gabinetów kupują udając, że robią badania prenatalne bo obraz jest w 3d.

Gość ziutaaa
miałam genetyczne/prenatalne (mam wskazania) na super sprzęcie, robione przez jednego z najlepszych specjalistów w kraju - badał wszystko na 2d. potem na chwilę przełączył "dla nas" na 3d. 3d to nic innego jak generowany komputerowo model/wizualizacja dla zrobienia "wrażenia", nic więcej się nie dowiesz jeśli chodzi o zdrowie dziecka niż na 2d. nie chodzi tutaj o dokładność badania, tylko o bajer wizualny, a coraz częściej wyciąganie kasy przez zwykłych ginów (bez specjalizacji w odczytach usg), którzy sobie taki sprzęt do gabinetów kupują udając, że robią badania prenatalne bo obraz jest w 3d i kasując nie 100 za wizytę tylko 300-400, bo 3d.

Gość FAJNApamiątka
Na fotce z 24 tc twarz naszego synka wyglądała już tak jak po porodzie. Tylko że ciężko zrobić dobre zdjęcie, nasz gin próbował co badanie ( 4 tygodnie) i udało się tylko w tym 24, później mały się wiercił, odwracał...