Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolkajur

Jutro chrzciny mojego dziecka nie dostałam rozgrzeszenia

Polecane posty

Gość wiolkajur

Nie jesteśmy po ślubie z partnerem ale to on nie chce ze mną ślubu. Myślicie że powinnam to powiedzieć księdzu?

Gość gość
chrzest w sobotę? nie sciemniaj

Gość wiolkajur
Normalnie na mszy wieczornej o 18

Gość mirinda7up
ja też chrzciłam syna w sobotę, co w tym dziwnego?

Gość gość
idz do innego ksiedza

Gość gość
Nie spowiadaj sie z tego . Czasem trzeba nagiac fakty na wlasne potrzeby. Ksieza tez to robia i wszyscy zyja. Kwestia sumienia zreszta ale jak chcesz przyjac komunie na chrzcie dziecka to wiesz co zrobic...

Gość Marta Martusia
u mnie w parafii tez chrzciny sa w każda sobote na mszy o godz 18:00

Gość gość
Po pierwsze - chrzest w sobotę to normalne, zwłaszcza w miastach. Masz zaplanowany chrzest, a ksiądz nie zażądał wcześniej informacji o ślubie, kościelnym, oczywiście? Coś nie tak.

Gość gość
skoro tak, twierdzisz, to niech ci będzie ;), a po rozgrzeszenie idz do księdza, który zgodził sie udzielic chrztu

Gość wiolkajur
To proboszcz byliśmy u niego na katechezie we wtorek i idziemy jeszcze dzisaj i zastanawiam się czy to powiedzieć

Gość gość
hmm, nie wiem w jakich miastach chrzest w sobotę jest normalny, ja mieszkam w duzym mieście wjewódzkim i w każdym kosciele są chrzty w niedziele

Gość gość
A o komuniach w sobotę też nie słyszałaś w mieście wojewódzkim?

Co to za rada, żeby nagiąć prawdę i nie wyznać wszystkiego księdzu? Przecież rozgrzeszenie wtedy i tak nie byłoby ważne, a autorka miałaby na sumieniu dodatkowy grzech ciężki-świętokradztwo. autorko, ale to Twoja odpowiedzialność, że współżyłaś i żyjesz z facetem bez Sakramentu. Jak chcesz otrzymać rozgrzeszenie, trwając dobrowolnie w ciężkim grzechu? Nie możesz zwalać odpowiedzialności na faceta, bo to Twoja decyzja, że z nim bez Ślubu żyjesz.

Gość gość
u mnie w parafii tez chrzciny sa w sobotę, a na życzenie w niedzielę. Kurcze kłócić się jakaś baba będzie bo u niej w parafii chrzci się dzieci w niedzielę wiec w innych parafiach nie może byc inaczej....coż za durnota tu czasem siedzi

Gość gość
tam gdzie ja mieszkam, też chrzty jak i roczki są w soboty, jest przeznaczona jedna sobota w miesiącu w intencji chrztów i roczkow o godz 16 więc nie wiem o co Wam chodzi,

Gość gość
a czy ja się z kimś kłócę?????????? nie, ja jedynie stwierdziłam jak jest w moim mieście, to wy zaczynacie awanturę, że u was jest w soboty- no ale uroki kafe i popierdzielonych mamusiek

Gość gość
Autorko, skoro jutro chrzest, to zapewne byliście u księdza w tej sprawie sporo wcześniej i wie, że ślubu nie macie, rozgrzeszenie może ale nie musi Ci dać, bo zapewne wiesz że według kościoła zyjesz w grzechu i moze być tak, że do komunii nie przystąpisz podczas mszy, u mnie również chrzty, jak i komunie są wyłącznie w niedziele,

Autorko, po prostu nie przyjmiesz Komunii Sw. i tyle. Dobrze Ci ktos wyzej napisal, ze jak nie wyznasz wszytskich grzechow na spowiedzi to taka spowiedz i rozgrzeszenie sa NIEWAZNE a przyjeta Komunia jest swietokradzctwem. 1 A tak na marginesie to dziwie Ci sie , ze chcesz dobrowolnie byc z facetem ktory nie chce brac z Toba slubu... :( Ja bym pwoiedziala tak albo sie deklarujesz albo zegnam!

Gość gość
Hm,mieszkam w warszawie.w parafii moich rodzicow i tesciow chrzest odbywa sie w niedziele.w mojej i meza rowniez.wszyscy znajomi ktorzy chrzcili dzieci-chrzcili je w niedziele.jedna znajoma chrzcila w sobote(nie wiem czy przed czy po mszy)bo z obecnym mezem ma slub cywilny(jest po rozwodzie).chrzty ze zwiazkow malzenskich koscielnych odbywaja sie w niedziele.dzieci ze zwiazkow partnerskich czy tez czytaj "samotnych"matek(bardzo przydatne aby zapisac dziecko do przedszkola)chrzczone sa w soboty pokatnie a nie na glownej mszy.

Gość gość
A na roczek czy tez okolicznosc mozna zamowic msze na dowolnh dzien.nie ma wyznaczonego jednego dnia w miesiacu. Jagoda po co im slub.tak dziecko psim swedem do przedszkola wcisnie.dofinansowanie dostanie.jakies zasilki z mopsu itp.to pytam pk co im slub?ale do komunii to by wszystkie w pierwsze szly!

Gość gość
no to po co chrzest dzieciaka w ogóle jak sama nie ogarniasz klimatów kościelnych i wiary???

"dzieci ze zwiazkow partnerskich czy tez czytaj samotnych"matek(bardzo przydatne aby zapisac dziecko do przedszkola)chrzczone sa w soboty pokatnie a nie na glownej mszy." 1 U nas w parafii w ogole ksiadz nie chrzci takich dzieci :( tylko rodzice jada do Sacza do jednej z parafii gdzie takie dzieci chrzcza.

Gość gość
Gościu głupoty piszesz :) ja sama wychowuje dziecko i chrzest był w niedzielę, po mszy. Razem z innymi, bo w ten dzień akurat pięcioro dzieci było. A mieszkam w Częstochowie:) nigdy nie spotkałam się z tym żeby nie ślubne dziecko chrzcic po kryjomu. W czym onou jest gorsze od innych dzieci?

Gość gość
takie to znaczy jakie????????? paranoja i ciemnogród w 21 wieku

Gość gość
U nas chrzcza NA mszy w niedziele a nie przed/po mszy. Mozesz byc samotna bo:maz /ojciec dziecka umarl,albo jestes sama bo ojciec dziecka cie zostawil.wtedy ksiadz ochrzci takie dziecko razem z innym na mszy glownej. Natomiast jak matka z ojcem dziecka zyja na kocia lape,lub maja slub cywilny to nie chrzci takich dzieci razem z innymi.tak to odbywa sie w wawie u mnie w parafii.jednej kolezance w innej parafii ochrzcili syna ale pod warunkiem "zaklepania"terminu slubu koscielnego.oczywiscie wzieli slub w zadeklarowanym terminie. Nie zrozumialas chyba mojego stwierdzenia.chodzi mi o pseudo samotne matki.co zyka w tzw.zwiazku partnerskim ale wszedzie podaja ze sa "samotne".bo latwiej do przedszkolamsie dostac.dofinansowanie dostana i cos od mopsu wyciagna.o takie mi mamuski chodzilo.i dobrze ze ksiadz nie chrzci takiej dzieci z innymi.niech poczuje sie jak wyrzutek.kombinatorka jedna.

Gość gość
Na cale szczescie jestem muzulmanka i moje dzieci nigdy nie beda chrzczone

Gość gość
po prostu ani Ty, ani Twoj partner nie przyjmiecie komunii swietej, i tyle. My tez nie mamy slubu, dziecko bylo 'normalnie' chrzczone w niedziele, po mszy swietej, bo tak sie chrzci w naszej parafii.

Gość gość
Co to za paskudna zawistna i wstretna religia ten wasz caly katolicyzm!!!!!! Jak mozna dzielic niczemu nie winne dzieci na te chrzczone na mszy glownej czy nie Co za paranoja A ten facet w kiecce to kurna laske jakas robi ze ochrzci dziecko???? Matkooooo jak mi was szkoda Polacy Wode macie zamiast mozgu

Gość gość
Co za K P I N Y !!!!!!!!!!!!!!!!!! Smiechu warte !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale tys glupi polski narodzie !!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ty musi,czep sie swego chlopa.aaaa,jednak ciezko bedzie ci podskoczyc swemu panu i wladcy.masz faki dobrobyt ze zresz po psie raz dziennie.a 3razy dostajesz wpier...ol."twoje"dziec nie sa tak naprawde twoje.zapomnialas o tym.tak wiec ty nie masz nic do gadania w tej kwestii.pranie mozgu ci zrobili,ze nawet nie zauwazasz pewnych spraw.jak kobieta urodzo a w europie moze dac sie tak zniewolic?dobrowolnie do tego.a pozniej bedziemy w tv ogladali jak to odbija swe dziecko z pakistanu czy jakiegos innego ciapkowa.