Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osofm

jak to jest z tym dzień dobry

Polecane posty

Gość osofm

taka sytuacja - w budynku, w którym mieszkam jest pan, który pełni tam funkcję portiera/gospodarza, siedzi on sobie przez cały dzień za szybą przy wejściu i czuwa. ja z budynku często wychodzę i często do niego wracam i zazwyczaj mówię panu "dzień dobry" rano jak go widzę po raz pierwszy i "dobranoc" wieczorem kiedy ja wracam późno, a on jeszcze jest, w ciągu dnia jedynie się do niego uśmiecham i zagaduję, ale po raz kolejny go nie witam, bo uznaję to za zbędne skoro już to raz zrobiłam. a ostatnio spotkałam się z opinią, że jestem niekulturalna, bo powinnam go witać z samego rana i po wyjściu z budynku powiedzieć mu "do widzenia", po powrocie znowu faceta powitać i tak za każdym wejściem i wyjściem. jak to w końcu jest? bo dla mnie takie powitania i pożegnania to trochę przesada i głupota :o znawcy savoir-vivre i dobrego wychowania, odezwijcie się :P

Gość gość
Dobrze robisz. Jak można kilka razy dziennie mówić komuś "dzień dobry", albo "do widzenia"? Ktoś chyba sobie jaja z ciebie robi?

Gość gość
dokładnie raz dzień dobry raz dobranoc i ende wystarczy

Gość osofm
dziękuję za odpowiedzi, tak właśnie myślałam, że to bez sensu, ale wolałam się upewnić zanim bym zaczęła tak faceta witać i żegnać co godzinę :D