Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletkowa123

Ciąża pomimo stosowania prezerwatywy

Polecane posty

Gość tabletkowa123

Witam, 24 dnia cyklu, kochalam sie z moim chłopakiem, z prezerwatywa, wydaje mi sie, ze wszystko było w porządku, to znaczy, żadna nie pękła. Cykle mam wlasnie tak co 26 dni. Dopiero w kwietniu przestałam przyjmować tabletki antykoncepcyjne. Pierwszy okres po odstawieniu miałam co 31 dni, a dwa kolejne juz co 25 i 26, wiec w miare regularnie. Dzisiaj jest 28 dzien cyklu a okresu nadal nie widać i zastanawiam sie czy mogłam jakimś cudem zajść w ciążę? Dodam ze mam chyba objawy PMS, piersi mnie bolą (ale raczej sutki niż piersi), jestem humorzasta i mam duży apetyt, a w pochwie odczuwam duża suchosc (na majtkach nie ma praktycznie żadnego sluzu). Martwi mnie tylko wygląd szyjki macicy zwykle przed okresem jest ona u mnie zupełnie twarda, a teraz tylko taka rozpulchniona. Czy to moze być ciąża? Czy po prostu organizm nadal *szaleje* po odstawieniu tabletek, mimo tego, ze dwie ostatnie miesiączki byly w miare regularnie? Dodam, ze mialam tez ostatnio sporo stresu.

Gość gość
nie jesteś w ciąży. organizm "szaleje". jeśli miesiączka nie pojawi się przez tydzień zrób test. stres ma wpływ na przesunięcie się miesiączki!

Gość tabletkowa123
Mam taką nadzieję, dzisiaj właśnie umówiłam się na wizytę u lekarza, może poproszę go o luteinę na przyspieszenie okresu :) Wydaje mi się, że to niemożliwe żebym była w ciąży skoro były to dni niepłodne i się zabezpieczałam.

Gość tabletkowa123
Mimo tego stres nadal jest, jakoś tak nie czuję żeby okres miał się pojawić. Brzuch nie pobolewa, piersi tylko delikatnie też bolą...

Gość gość
już luteine? nie przesadzasz;-) to 28dzień a może znowu dostaniesz 31:-) spokojnie.

Gość tabletkowa123
Zawsze mialam regularny okres, a teraz tez zalezy mi na czasie haha, bo wyjezdzam zaraz nad morze i myslalam, ze miesiaczka wypadnie mi wlasnie idealnie przed wyjazdem ;)

Pisałaś,że odstawiłaś tabletki anty,więc stąd to rozchwianie hormonów.Organizm potrzebuje czasu na unormowanie...

Gość tabletkowa123
Nawet po 4 miesiącach od odstawienia mogłyby być takie rozchwiania? Mimo wszystko muszę się przejść do lekarza, a luteina i tak pomogłaby mi właśnie uregulować moje cykle.

Gość gość
tak to jest jak się odstawi tabletki :-) ja mam cykle 30-33dniowe a teraz mija 22 dzien a mnie bola jajniki podbrzusze i nabrzmiały mi piersi:-P mimo to nie panikuje że jestem w ciąży. przyjdzie szybciej to się uciesze bo w urlop będzie spokój ale to tylko złudzenia:-)

Gość tabletkowa123
No dobra, w takim razie powinnam też o tym pogadać z lekarzem. Mam nadzieję, że okres się niedługo pojawi i nie będzie to ciąża :)

Gość tabletka123
Hej słuchajcie, byłam dzisiaj u lekarza, zapisał mi D*phaston. Jak to jest z tym lekiem jeżeli zaczełam go przyjmować w 28 dniu cyklu? Mam go brać przez 5 dni, jedną tabletkę dziennie. Okres pojawi się w trakcie brania czy dopiero po odstawieniu?

Gość gość
U mnie pojawił się 2 dni po odstawieniu.

Gość gość
Było prącie w c*pce ,będzie tez malątko.