Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaaaaaaa

Amelia

Polecane posty

Gość gość
Bardzo smieszne chyba Ty masz amebe i jestes dla kraju ameba

Gość bambaryła32
też mam Amelię..to imię podobało mi się wiele lat temu jak jeszcze nie było popularne i zawsze mówiłam,że jak będę mieć dziewczynkę to dam jej tak na imię...A że teraz zrobiło się nagle takie popularne trudno,tak samo jak ta nazwa choroby,imię to nadawane jest w wielu krajach i gdyby nie ta głupia kafeteria nie wiedziałabym,że z łaciny oznacza jakąś tam chorobę.

Gość gość
Ale trzeba byc debilem , by obrażać osoby z tym imieniem .Ja swojej córce nadałam je kilka lat temu gdy nie było tak popularne , a tu zaraz sie rozpisuja że jakis papier toaletowy ma taka nazwe a to ze to że tamto .Widzę że niektórzy wymagaja leczenia na głowe , bo zachowuja sie tez jak szczylówy w szkole :)

Ja rodzę niedługo i mam zamiar tak właśnie nazwać moją córkę. I co? Jestem chora na umyśle? Nie sądzę. I gratuluję 'mądrości' tym osobom, które tak uważają ;]

Gość gość
Nie podoba mi się to imię, już omijając kwestie chorobowe. Wg mnie jest infantylne, ładne dla dziewczynki a nie kobiety. Ale to tylko moja opinia.

Gość gość
Dobrze,ze dodalas,ze to tylko twoja opinia.Bo infantylnosc w imieniu jest trudna do znalezienia :-D

Gość gość
Dobrze,ze dodalas,ze to tylko twoja opinia.Bo infantylnosc w imieniu jest trudna do znalezienia :-D

Gość gość
Fajne imie :)

Gość gość
Emelka to straszne imię :O

Gość gość
Nie ma imienia Emelka :( Jest Emilia i Amelia.

Gość gość
Piekne imie!Jakbym miala jeszcze corke,to tez tak bym ja nazwala. Takie niebanalne.cieple i kobiece.

Gość gość
Fakt :-)

Gość gość
imię to obecnie należy do najpopularniejszych pośród imion żeńskich nadawanych nowonarodzonym kobietkom. uuu faktycznie niebanalne ;) Emilia ten sam kaliber. bez polotu. jest fatalne, podobnie jak Lenka.

Gość gość
Dla ciebie fatalne,to zostaw w spokoju.Mnie podoba sie i Amelia ,i Emilia i nawet Lena ;-)

Gość gość
Moje ulubione :-)

Gość gość
i moie :-)

Gość gość
sorry-MOJE!

Gość hermankaaaa
Głupie baby!!!Poczytajcie co oznacza słowo amelia a potem nazywajcie dzieci! http://pl.wikipedia.org/wiki/Amelia_(medycyna) Równie dobrze pięknie brzmi imię Kiła (Kiłka, Kiłeczka). Idąc za modą kompletnie nie myślicie jak ogromną krzywdę wyrządzacie własnym dzieciom!

Gość gość
Proszę o wiarygodne źródło, a nie z wikipedii :) bo ja z ciekawości zajrzałam do encyklopedii i jakoś nie ma tam nic o tym :) któraś bzdurę wymyśliła i teraz reszta "uczone" udaje :) imię jak każde inne- jednym się podoba, innym nie.

Gość hermankaaaa
o amelii miałam cały wykład na studiach (weterynaria) Idąc dalej: o ile znacie angielski (wszystkie naukowe strony): www.britannica.com/EBchecked/topic/19118/amelia www.ghr.nlm.nih.gov/condition/tetra-amelia-syndrome www.blogs.reuters.com/photographers-blog/tag/tetra-amelia-syndrome/ Puknijcie się w czachę, tak nazywać własne dziecko!

Gość gonia022
Dzięki Hermanka... mnie przekonałaś. Ja już tak nie nazwę choćby nie wiem co. Ochota przeszła.

Gość gość
wpisz w wyszukiwarkę amelia choroba to wyskoczy nie tylko wikipedia :)

Gość gość
hermanka, dzięki, dzwonię wybić pomysł z głowy siostrze!

Gość gość
brawo hermanka! w końcu ktoś z wiedzą! a swoja drogą, pomyślcie matki, Wasze dzieci nie koniecznie muszą swoje życie związać z Polską, wyjadą w świat gdzie słowo "amelia" będzie kojarzyło się wyłącznie z jednym - ciężką chorobą, to tak jakby do nas przyjechał gość z zagranicy o imieniu Trypel. Miałby przesrane....

Gość gość
Dlatego wole przebywać z facetami, im by do głowy nie przyszło robić problem z imienia, podniecac sie tym i bulwersowac a tym bardziej jeśli jego dziecko nie ma tak na imię. Głupie baby, weźcie książkę, poczytajcie, idzie na spacer czy coś.

Gość gość
Amelia to mi się z jakąś taką anemiczką kojarzy, która jest ospała i blada. I do tego teraz wysyp dzieci z tym imieniem.

Gość gość
hehehe własnie co niektóre w końcu wzięły książkę i napisały prawdę o imieniu amelia. brawo hermanka!

Gość gość
hermanka,ty idiotka czy tylko udajesz...?!Autorka tlumaczy pochodzenie imienia,pisza dziewczyny z Francj,Niemiec gdzie nikt by nawet na te durne cytowanie chorob nie wpadl,a ta juz na weterynarie sie powoluje! buhahaha

Gość gość
"pomyślcie matki, Wasze dzieci nie koniecznie muszą swoje życie związać z Polską, wyjadą w świat gdzie słowo "amelia" będzie kojarzyło się wyłącznie z jednym - ciężką chorobą," Nie martw sie ciolku,w zadnym innym kraju nie wpadaja na takie debilne pomysly!

Gość gość
Ja to nawet jestem pewna,ze nie znajdziecie takich dennych chorobowych argumentow w innych krajach