Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest być nikim

Polecane posty

Gość gość

Jak w końcu nie wyrzucę tego z siebie to chyba oszaleję. Nie wiem od czego zacząć...od początku...od matki która nigdy nie liczyła się z moim zdaniem, nazywała k***ą, od ojca który molestował mnie sexualnie. a może od szkoły...przez wszystkie lata szydzono ze mnie, dokuczano mi, bito mnie. Teraz jestem dorosła, mam pogmatwane życie:2 dzieci. pracuję u męża w firmie. Ojciec mój zmarł, matka odzywa się tylko jak chce kasę. Nie mam innej rodziny.Nie mam nikogo na tyle bliskiego żeby powiedzieć o tym co tu piszę. Mąż twierdzi że mnie kocha..ale mnie nie słucha, nie chce ze mną albo nie umie rozmawiaćzamknięta w 4 ścianach bo on jeździ w delegacje..ale nie mam czasu dla siebie-nigdy. Nie ma komu żeby zająć się dziećmi. Nie mam szansy nawet żeby wyjść sama z domu. Ciagle tylko praca z dziećmi wdomu-od poniedziałku do soboty. Nikt nie liczy się z moim zdaniem z moimi potrzebami. Męża nawet nie stać na to że nawet głupi kwiatek z biedroni by mnie ucieszył. Kochamy się tylko i jak tylko chce mój mąż.Czuje się się pogubiłam, że życie przelatuje mi przez palce z ludzmi dla których jestem nikim. Ważne żeby pracownicy byli dopilnowani, faktury popłacone, pensje policzone a dzieci najedzone. Chciałabym zasnąć i się nie obudzić.

Gość gość
jesli bedziesz miala ochote wyzalic sie i pogawedzic to moge Cie wysluchac ,bardzo cie rozumiem bo tez nie mam nikogo z kim mozna by bylo pogadac ,napisz ile masz lat ?

Gość gość
Ja mam podobnie.Jestem żonaty mam dzieci,moja żona też się ze mną nie liczy.Trochę jest w tym mojej winy, bo od początku byłem dla niej za dobry,a ona to wykorzystała przeciwko mnie.Nie przejmój się nie jesteś sama,jak byś chciała to możemy pogadać.

Gość gość
w tym roku 30

Gość gość
jak to jest że w obcych ludziach można znaleźć wsparcie a najbliżsi pozsostaja ślepi na innych?

Gość gość
ja mam 28 l i mysle ze z obcym predzej mozna znalesc wspolny jezyk i porozmawiac na rozne tematy:)

Gość gość
jestem na skraju załamania nerwowego. PO 2 ciązy wyglądam jak wór rozstępów.jestem obleśna i gruba, fuj. Nawet w lustro nie patrzę

Gość gość
to sie wez za siebie a nie jecz tyle idz na silke i schudnij zacznij sie zdrowo odrzywiac !

Gość gość
to weż sie w garść ,dietka i cw pomogą Ci dojść do siebie i odrazu jak będą widoczne efekty poczujesz sie jak nowo narodzona:)

Gość gość
no ja mam podobnie tak jak już wcześniej pisałem,czuje z daleka że jesteś nieszczęśliwa,mam pomysł,weź to wszystko zostaw i razem uciekniemy na koniec świata

Gość gość
weż się za siebie, idz na siłkę? kobieto jak od porodu DWA RAZY miałam z kim zostawić dzieci i mogłam wyjść a dziecko ma 14 miesiecy! Pracuję od poniedziałku do piątku od 7-17, potem sprzątanie, gotowanie, pranie.w soboty robię faktury i kadrowe sprawy, dieta?????????po co , dla kogo?

Gość gość
uciekniemy na koniec świata? z kim ? ze mną ? przecież ja niczego sobą nie reprezentuję, głupia kwoka o wyglądzie świni i mentalności bawołu. ze mną nawet o czym rozmawiać nie ma

Gość gość
weż się za siebie, idz na siłkę? kobieto jak od porodu DWA RAZY miałam z kim zostawić dzieci i mogłam wyjść a dziecko ma 14 miesiecy! Pracuję od poniedziałku do piątku od 7-17, potem sprzątanie, gotowanie, pranie.w soboty robię faktury i kadrowe sprawy, dieta?????????po co , dla kogo? Wieczne wymowki kobiet po prostu jestes leniwa i nie dbasz o siebie i ten tekst na koncu dla kogo ?

Gość gość
nie no oczywista oczywistośc, wezmę 2 małych dzieci ze sobą na siłkę, że też na to sama nie wpadłam!!!!!!!!!!!!!!!Jacy tu mądrzy ludzie wchodzą, kurczę

niestety mam złe wieści. Prawdopdoobnie każdy człowiek wyczuje, że jesteś słaba i nie trzeba się z Toba liczyć... To nie jest przypadek, że mąż traktuje Ciebie w ten sposób. Co mozna w takiej sytuacji zrobic? Realistycznie niewiele, bo poczucie bycia gorszym zawsze będzie w Tobie siedziec. Może jakas intensywna terapia psychiatryczna połączona z lekami, które Ciebie "ogłupią" i w pewnym sensie przestanie Ci na czymkolwiek zależeć i wydasz się dla srodowiska przez to bardziej asertywna i mniej potrzebująca ich uwagi.

Gość gość
byłam u psychiatry, przepisał mi tony leków po których wegetowałam pod każdym względem, nie mogłam się skupić o wielu rzeczach zapominałam. Niestety w pracy jest to niedopuszczalne. w rodzinie męża postrzegana jestem jako ta co zawsze sobie da radę, poród sama, praca do ostatniego dnia przed porodem, powrót do pracy 3 dni po porodzie itp.Nie umiem prosić o pomoc, nie umiem rozmawiać bo wiem że jak ktoś odkryje jaka jestem słaba naprawdę to mnie zniszczy. Jestem sama w tym wszystkim. mam wrażenie że tylko to co robie się liczy-zawodowo itp

Gość Nie fajnie masz
Ja mam jedno dziecko ja tez mam rozstepy na brzuszku ale to fajne cos za cos

Gość gość
po twoich wypowiedziach widac ze terapia by ci sie przydala u psychologa ! Masz pretensje do swiata ze maz be , ze 2 dzieci ze gruba jestem nie masz wiekszych problemow bo inni maja jeszcze gorzej !