Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosteczka25

luteina a dni płodne

Polecane posty

Gość kosteczka25

Witam was! Moj problem polega na nieregularnych cyklach.. ostatnimi latami bywalo roznie.. raz byl jak w zegarku a raz nie mialam miesiaczki przez 2 miesiace wiec mialam wywolywaną luteiną. Teraz marzymy z mężem o dzidziusiu i już kiedy zamierzaliśmy się się starać znowu rozregulował mi się cykl. Będąc u gina dostalam 3 op. luteiny. Kazał brać od zaraz przez 10 dni rano i wieczorem. PO wystapieniu miesiaczki w 15 dniu cyklu i tak przez 3 cykle... I teraz mam pytanie jak to jest z dniami płodnymi w tych cyklach? Dodać tylko mogę, że badania hormonalne dopiero przede mną, po weekendzie ide na badania tarczycy itp. Będę wdzięczna za wasze opinie.

Gość gość
jeżeli bierzesz luteinę po owulacji lub w trakcie to wszystko ok, jeżeli owulacji nie masz a wezmiesz luteine to moze ja zahamowac, jakby miala wystapi pozniej, skoro badania hormonalne przed toba - to narazie bierz jak ci lekarz mowil, a po badaniach moze cos zmienic

Gość kosteczka25
No właśnie ciężko określić czy biorę po czy przed, bo ostatnie dwa miesiące nie miałam okresu... Lekarz mówił, żeby dalej "działać" ale nie wiem czy jest możliwa ciąża w takim przypadku..