Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikiii

Mam paranoje i prosze o uspokojenie

Polecane posty

Gość kikiii

Hej. Chce dzisiaj, w srodku blistra odstawic tabletki, ale mam paranoje, ze zajde w ciaze. Synek ma pol roku i po prostu nie moge sobie "pozwolic"na kolejne dziecko. Stad bardzo boje sie ciazy i chce byc super bezpieczna. Sytuacja jest taka stosunek(nie byl to stosunek, ale powiedzmy, ze mozna od tego zajsc w ciaze) byl w przy pierwszej tabletce z blistra. Pozniej juz uwazalam. Wczoraj wzielam 10tabletke i czy jesli na tym zakoncze przyjmowanie tabletek, bede bezpieczna? W ulotce napisane jest, ze jezeli zapomni sie tabletki w dniach 1 do 9, a siedem dni wczesniej byl stosunek,mzna zajsc w ciaze. Dla pewnosci zjadlam 10 tabletek. Pisze w celu uspokojenia siebie, bo naprawde stres mnie juz doslownie zjada. Pomozcie i uspokojcie :D

Gość kikiii
Przepraszam za literowki i brak polskich znakow. Pisze z telefonu.

Gość gość
Jakie to tabletki?

Gość kikiii
Tabletki Qlaira. Wprowadzone niedawno na rynek. Nowość. Je się je bez robienia przerwy, 28 tabletek w blistrze.

Gość gość
To nie jest żadna nowość. Od blisko trzech lat są na rynku. Możesz nie brać więcej tabletek.

Gość kikiii
Niektore tabletki duzo dluzej sa na rynku porownujac z Qlaira, dlatego tak napisalam. To moje pierwsze tabletki, dlatego chce sie upewnic co do ich stosowania, zeby byc bezpieczna.

Gość kikiii
Nie pogardze innymi wypowiedziami :p.

Gość kikiii
Po jakim czasie od odstawienia powinien przyjsc okres?

Gość gość
Spokojnie-ja przerwałam branie tabletek po 11..tzn 11 zjadłam i koniec. Okres z odstawienia tabletek dostałam normalnie po 3 dniach. Nastepna miesiączke po 30 co oznacza ze owulacja byla mniej wiecej ok 16 dc. Takze u mnie nie bylo tak ze odrazu po odtsawieniu tabs l. nastepnego dnia owulacja tylko organizm zareagowal jak w normalnym cyklu.\ Nie stersuj sie nie bedziesz w ciazy. okres powinnas dostac za 3,4 dni.

Gość kikiii
Mimo tego, ze mialam juz krwawienie 10dni temu? I jeszcze jedno - zanim odstawilas tabletki, zabezpieczalas sie dodatkowo? Jak tak, to ile dni wczesniej?

Gość kikiii
W ogole wczoraj tez byla dziwna sytuacja... Maz piescil mnie TAM reka i jakis czas po moim orgazmie zaczelam krwawic :| . Raczej on mi tam niczego nie "naruszyl", bo robil to dosc delikatnie.

Gość gość
Tak mialam jakby dwa krawienia.najpierw w przerwie z poprzedniego blistra a pozniej 8 dnia wzielam tabletke z nowego i tak przez 11 dni.po odstawienie w 13 dniu zaczelam plamic a nastepnego fnia krawienie. Pewnie zaczelas juz krawic z odstawiebia stad ta krew po pieszczotach. Wylyzuj w ciazy nie bedziesz.organizm potrzebuje cheile czadu na uwolnienie owulacji a to chwile trwa.

Gość kikiii
Nie krwawie z odstawienia, bo wczoraj zjadlam 10 tabletke, a dzisiaj powinnam 11, wiec z odstawienia bede krwawic jutro albo za kilka dni.

Gość kikiii
Nie wiem, czy zauważyłaś, więc zapytam jeszcze raz. Czy przed odstawieniem tabletek kilka dni wczesniej zabezpieczalas sie dodatkowo? Jak tak, to ile dni wczesniej?

Gość kikiii
Odstawilam tabletki w sobote. Krwawienia jeszcze nie ma i oczywiscie sie martwie. Jest za to taki sluz, ze po prostu plywam...

Gość gość
a dokończyć opakowania już nie mogłaś ? chore

Gość gość
ludzie to sobie jednak wpadki robią na własne życzenie a później pieprzą że tabletki dobrze przyjmowali

Gość kikiii
Nie moglam dokonczyc opakowania, bo wlosy wypadaly mi garsciami, a z rzesami bylo podobnie. I nie wiem, o jakiej wpadce tu mowa, skoro plemnik nie przezyje dluzej niz tydzien, a srednio zyje 3 dni. :] i krwawienie z odstawienia mam do tej pory, dosyc obfite.

Gość gość
no to po co radzić się na forum skoro wszystko świetnie wiesz

Gość kikiii
Napisalam na gorze, ze mam paranoje, schizuje i chcialam tylko jakiegos uspokojenia.