Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozszeżanie diety GLUTEN kasza manna

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tym podawaniem glutenu niemowlakom? Córką skończyła 6 mc, lekarka kazała podawać 1 łyżeczkę kaszy mannej do posiłku Wszędzie jest napisane 2-3gr( jedna łyżeczka) na 100 ml posiłku przez 2 mc Ale..... Jedna łyżeczka "suchej kaszy" czy już ugotowanej?? obojętne jaka konsystencja tej kaszy? mogę ugotować kg i z tego wziaśc małą łyżeczka i dac np. do słoiczka?? czym mam ugotować małą łyżeczke w 100ml i podać wszystko?? pogubiłam się w tym? Czy ktoś jest w stanie to ładnie wytłumaczyć? Mam kupioną kasze manna błyskawiczną.

Gość gość
Gotowałam 1 łyżeczkę kaszy manny w niewielkiej ilości wody a potem dodawałam to co ugotowałam do posiłku.

Gość gość
szeRokość

Gość gość
ja wlewam 100ml wody dodaje dużą łyzek kaszy -gotuje jak na opakowaniu . Później z tego biorę małą łyżeczke i dodaje do słoika

Gość gość
rozszeRZanie - sorki

Gość gość
ja podawałam 100ml ugotowanej kaszki

Gość gość
Ja jeśli już się bawiłam w kaszę na łyżeczki to kupowałam zwykłą mannę dla niemowląt, taką jak inne kaszki w torebkach, bo nie trzeba gotować, do obiadku albo kaszki ryżowej czy kukurydzianej dawałam.

Gość gość
Ja tez miałam taki problem, więc wybrałam kaszkę z bobowity, manna owocowa. 2-3g glutenu to 2 łyżeczki tej kaszki. Można nawet dodać do zupki, to jest słodkie, ale taka mała ilość dużo nie zmienia. Ale ja dodaje do mleka.

Gość gość
ja podam gluten w 20 tygodniu ..i też zagotuje kaszkę w wodzie i dodam 1/2 łyżeczki do jedzonka :)