Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martucha8888

proszę o szybką odpowiedź

Polecane posty

Gość martucha8888

cześć dziewczyny:) mam mały problem. teraz muszę cierpieć przez swoje niedbalstwo. biorę asubtellę od 5 lat. ostatnio zrobiłam sobie 3 miesięczną przerwę. wzięłam jedno opakowanie tabletek (w tej chwili mam tygodniową przerwę) i...nagle zorientowałam się, że nie mam już recepty. oczywiście była do odebrania(to załatwiłam) ale niestety idąc wczoraj do mojej pani ginekolog po odbiór okazało się, że jest na urlopie. i teraz nie mam ani recepty ani tabletek. dodam że w poniedziałek rano wyjeżdżam nad morze, a pierwszą tabletkę muszę wziąć we wtorek. koleżanka zaproponowała że odsprzeda mi jedno swoje opakowanie. Sprawdziłam ulotkę. tryb zażywania wygląda tak samo jak z z asubtellą. (ona bierze kontracept) teraz pytanie z mojej strony...czy jest możliwość zażywania tego kontraceptu tylko przez miesiąc i później powrót do mojej asubtelli? proszę o pomoc bo jestem w kropce... :(

Gość gość
Różnią się składem, wiec nie jest to najlepszy pomysł, ale jak nie masz wyjścia to lepsze to niż miesięczna przerwa. Ja bym jeszcze zapytala czy nie wydadzą Ci w aptece tabletek, a Ty później doniesiesz receptę. Ogolnie farmaceuta sam może wystawić receptę farmaceutyczna, więc zapytaj.

Gość martucha8888
pytałam wczoraj :/ kobieta powiedziała, że nie jest upoważniona żeby wydawać te tabletki za kaucją...

Gość gość
A nie masz możliwości isc do innego ginekologa i poprosić o receptę? :)

Gość martucha8888
mieszkam w małym mieście niestety i żaden z ginekologów nie przyjmuje w weekendy :(

Gość gość
To przejedź się do ginekologa w innym mieście.

Gość martucha8888
z tym będzie ciężko, ale tak czy siak dziękuję za rady ;)