Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jade Beall

Ciało kobiety po ciąży

Polecane posty

Gość Jade Beall

Czytałyście może o projekcie Jade Beall? "Piekne ciało" - pokazuje ciała kobiet po ciąży bez retuszu. Jest dzisiaj artykuł na edziecko w gazeta.pl i filmik na youtube (A Beautiful Body Book Project 2013). Wzięłybyście udział w takim projekcie? Uważacie że to ma sens?

Gość gość
dzięki Bogu moje ciało nie jest tak zmienione po ciąży ale gratuluję paniom odwagi i miło patrzyło mi się na mamy z dziećmi :)

Gość gość
Nie, ale widocznie ktoś widział w tym sens, skoro zrobił taki projekt.

Gość gość
Uwazam, ze nie ma sensu. Bo pustaki i ta zostana pustakami. Dla nich kazda niedoskonalosc to problem . Stad tyle operacji plastycznych, durnych tematow o 'rozklapiochach' itp. Jak sie kogos kocha to sie akceptuje takze zmiany w jego wygladzie.Takze te spowodowane ciaza, karmieniem i porodem. Ale jak dla kogos liczy sie tylko niezkazielnywyglad to tego i tak nie zrozumie. Ze nawet cialo z rozstepami czy wiszaca skora moze byc piekne i kochane

Gość gość
Tak, uważam że taka akcja ma sens. Bo ciało kobiety po porodzie jest trochę tematem tabu. Mimo że nosi ślady ciąży nadal może być piękne. Nie jest plastikowe i naciągnięte. Może są kobiety które przez taki wygląd nie akceptują siebie i czują się gorsze a takie zdjęcia mogą im pomóc. Poza tym rozczulające są zdjęcia matek z dziećmi.Jestem za.

Gość gość
Ok, ale serio serio uważacie, że ciało z rozstępami i obwisłą skóra jest piękne? Ja rozumiem, że to ta sama kobieta i powinno się ją kochać jak przed ciążą czy porodem, ale dla mnie te ciała nie są ładne ani piękne. Ładne są wysportowane ciała bez rozstępów. Te kwalifikują się w dużej mierze do operacji estetycznych.

Gość gość
Jestem 3 miesiące po porodzie. I mam ciało jak sprzed porodu. Nie mam żadnych rozstepów, w ciazy tez ich nie miałam,żadnej obwisłej skóry.NIC. Więc nie wiem co to za temat-ciało po porodzie. Dodam,że przytyłam w ciąży 18kg (to nie mało), a obecnie ważę 3kg mniej jak przed ciąża. Tak,więc reasumując obcy mi jest taki temat,nie widzę sensu tego projektu.

Gość gość
Sa rozne rodzaje piekna. Na pewno nie uwazam ze cialo z rozstepami czt bliznami jest odpychajace. Dzisiejsze standardy piekna spelniaja chyba tylko supermodelki lub kobiety ktore zycie spedzaja w spa i klinice medycyny estetycznej

Gość gość
Więc nie wiem co to za temat-ciało po porodzie. xxx A sprawdziłas o czym jest ten projekt? Czy widzisz tylko koniec własnego nosa?

Gość gość
do kobiety, ktora urodzila 3 miesiace temu: nalezysz do ograniczonych ludkow, ktorzy mierza wszystkich swoja miara? Myslisz, ze jesli ty mialas szczescie (tak, to szczescie przy 18 kg, ze skora ci sie nie rozsciagnela i nie porobily sie rozstepy), to problem nie istnieje? Znam kobiety, ktory baaardzo dbaly o siebie podczas ciazy, przytyly maks 8-12kg, nie spasly sie tak jak ty, a maja szramy na brzuchu i obwisla skore. I tak, to jest dla nich problem.

Gość gość
Popieram gościa z godziny 16:00. Niektórzy nie mają w sobie krzty empatii!!

Gość gość
do gościa 16.00: tak bronisz tych kobiet, ze rozstepy, że obwisla skóra, że coś tam, a sama mówisz jej że w ciąży się spasła! kretynko :/

Gość gość
To fakt, nie wiemy ile ta niewrażliwa pani z godziny 15:38 ważyła przed ciąża, ale jeśli jej waga w momencie zajścia była w normie, to tyjąc 18 kilo spasła się i już.

Gość gość
Dużo zależy od genów, ja mam koleżankę która przytyła w ciąży 24 kg. Urodziła w kwietniu, a w lipcu nuż mogla bez kompleksów pokazać się w stroju kąpielowym na basenie, zżuciła w tym czasie 23 kg. teraz już chyba waży tyle co przed ciążą, a po samej ciąży ani śladu (nie ćwiczyła i nie używala tony kosmetyków dla kobiet w ciąży ). Niestety nie każda kobieta ma tyle szczęścia i musze stwierdzić, że nie ma tu nic do rzeczy wiek młodej matki, że niby im młodsza kobieta tym skóra bardziej elastyczna i lepiej się regeneruje...:(

Gość gość
Tyjąc 18kg nie spasłam się.Wychodziłam z wagi 55kg przy wzroście 173cm. Nie wyglądałam grubo,miałam bardzo dużo wody w organiźmie, dwa tygodnie po porodzie miałam już 15kg mniej! Ale ok,nazywajcie to upasieniem. Może miałam szczęście,może to kwestia tego,ze duzo ćwiczyłam przed ciążą i dlatego skóra się nie rozciągnęła?

Gość gość
Dodam jeszcze,że mój synek ważył 4kg 200g. I nie jestem nie wrażliwa,tylko dla mnie ten temat jest obcy i jak patrze po koleżankach-one również nie mają takich problemów. To wy jesteście przewrażliwieni chyba na punkcie swojego wyglądu,skoro nawet jeśli po porodzie stały się takie zmiany,to dla was tragedia życiowa ;/ "i tak to jest dla nich problem". to taka kampania im niestety nie pomoże. tylko operacja.