Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Używał ktoś maść benzacne na trądzik

Polecane posty

Gość gość

Działa coś to na trądzik?

Gość gość
używałam. powiem ci ze pomaga, ale i podrażnia skórę.. lepiej kupić zel punktowy i stosować antybakteryjne kremy. ja nie mam problemu odkad używam under 20 bb antybakteryjny zamiast pudru itp

Gość gość
Stosowałam wiele szajsu na trądzik, po czym ostawiłam wszystko, zaczęłam robić częste peelingi, maski na twarz oczyszczające i problem zniknął. I nawilżam twarz olejami, kremy to gówno w tubce :O

Gość przemo nastroszony 22
jak sobie zrobić peeling ryja ?

Gość gość
Benzacne strasznie odbarwia ubrania i ręczniki jak przypadkiem sie dotknie :(

Gość gość
Przy trądziku NIE WOLNO robić żadnych peelingów mechanicznych.

Gość gość
Ja używam emulsji do mycia Cetaphil i mam teraz o wiele lepszą cerę. Wcześniej miałam różne smarowidła od dermatologa, ale działały średnio, a kiedy zaczęłam stosować tą emulsję od razu super efekt :) to znaczy może nie od razu ale w ciągu miesiąca była już znaczna poprawa, wcześniej miałam cale czoło wysypane drobnymi pryszczami i skórę ze stanem zapalnym, a teraz wcale nie wychodzą, najwyżej raz kiedyś normalny pryszcz, taki jak wszyscy miewają :)

Gość gość
Co nie znaczy że cetaphil cie wyleczył. Widocznie wczesniej miałas podraznioną i odwodnioną skórę, która broniąc sie produkowała wiecej sebum, powstawalo wiecej stanow zapalnych i w ten sposób problem sie nasilał. Błedne koło. Dlatego przy leczeniu trądziku tak wazna jest pielegnacja - oczyszczanie delikatnymi srodkami, nawilżanie, peelingi (ale wyłacznie enzymatyczne!). Z tym, że jesli ktos naprawde choruje na tradzik to zadne kosmetyki, nawet najlepsze go nie wylecza, moga co najwyzej wspomoc leczenie.

Gość gość
A produkty benzacne tez wcześniej stosowałam, niewiele pomogły, a ponadto mają dziwny słodkawy zapach :o

Gość gość natalka
Ja używałam. Wysuszył mi pryszcze, cerę i pozostawił mi blizny. Zdecydowałam się na zakup tabletek Nonacne i mam nadzieję, że one mi pomogą.

Gość goscanaa
Witam Was kobietki wiem że problem z trądzikiem jest bardzo trudny i jak zaczynałam swoją kurację miesiąc temu z benzacne czytałam opini na tych forach. Mam 24 lata problem z trądzikiem zaczol mi się ponownie rok temu stosowalam wiele specyfików łącznie z antybiotykami sprowadzanymi z niemiec i nic niedawalo tak rady jak posmarowanie rano i wieczorem twarzy roztworem Borasol kupiłam go bez recepty za grosze i na to po chwili na wieczór smarowalam benzacne na efekty długo nie czekalam po tygodniu już miałam ogromną poprawę, myślałam że już do końca życia będę miała ten problem. Samopoczucie rewelacyjne polecam każdemu :)