Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd patologiczne rodziny mają kase na papierosy

Polecane posty

Gość gość

skoro na jedzenie im ledwo starcza?

Gość Marktwain
jedzenie dostają z pomocy spolecznej.Na papierosy zawsze musi im starczyc i na alkohol

Gość gość
ja jestem z patologicznej rodziny, i nie wydaje nic na papierosy... :p

Gość wyjatkowy gosc
no wlasnie nie starcza im na jedzenie bo kupuja fajki i piwa codziennie i tlumacza ze to relaks. przyklad-malzenstwo 2 paczki fajek to juz jakies 25 zl plus po zalozmy 3 piwka to juz 20 zl czyli dziennie jakies sredno 50dych wydaja na uzywki no moze nie zawsze az tyle,ale... oszczedzaja na maxa na jedzeniu kupuja najtanmszy chleb z biedry za 1.30ten krojony,jakas margaryne szamponfamiljny za 2-3 zsl konserwy i jazda...............znam takich milion a potem nie maja kasy eh i choruja ciagle,,.,,, i ze pija heklotlitry kawy i herbaty do tego z cukrem to nie muszde wspominac...ale taka polska....

Gość gość
jak ktoś jest uzależniony to na fajki czy alkohol mu zawsze starczy, nawet jak miałby nie zjeść i żebrać o wszystko w pomocy społecznej:o ale trzeba też wziąć pod uwagę że te osoby najcześciej nie kupują fajek w sklepie po np 12zł tylko palą najtańsze z przemytu po 5zł (tak, można za tyle kupić praktycznie w każdym mieście ale są dosyć paskudne), można też jeszcze taniej robiąc samemu fajki z tytoniu bez akcyzy, albo nawet ekstremalnie tanio jak ktoś nasieje tytoniu na działce z tym że to oczywiście wymaga nakładu pracy

Gość gość
Dlatego to paologia

Gość gość
bo dostają kasę na dzieci i z tego żyją. Dzieci mają szczaw, tatuś fajki i bimber

Gość gość
ja wprawdzie nie pale, ale pije piwo - jedno albo dwa, utrzymuje sie z wynajmu mieszkania, więc stad mam kase...

Gość polska biedota
polska biedota zawsze ma na fajki i alkohol dla nich to ważniejsze niż mydło a suchy chleb można znaleźć na śmietniku i pozbierać zgniłe warzywa po zamknięciu bazaru

Gość gość
piwo ma 13 witamin, wiec jest w sumie zdrowsze od tego chlebopodobnego wyrobu... :p poza tym majac nedze jest tak jakos, ze jak juz człowiek nei ma nic z tego zycia, to sobie chociaz wypije albo zapali... czy to az tak duzo? ten kraj sie utrzymuje z akcyzy na alkohole... :p ktos sobie tu usiłuje podniesc samopoczucie wyraznie, kazdy moze sie stac patologia, ja sie stałam wskutek długiego bezrobocia po debilnych studiach humanistycznych