Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Auc74

Co czuje czlowiek gdy umiera

Polecane posty

Gość gość
kaszia...to dobrze że masz normalne,przeciez nie umierasz mowimy o osobach chorych,ciężko chorych:) jesli ktoś straci przypomność,to nalezy do niego mówić/np to czego nie powiedzieliśmy/,on wszystko slyszy,czasami drgnie ręka,jakiś grymas ust itp pamiętam,jak babcia wieczorem straciła przytomność,a na drugi dzień przyszedł ksiądz o 11:00 i odmawiał pacierz,babcia zaczęła poruszac ustami--tak jakby odmawiała z nami modlitwę wszystkich wprawiła w osłupienie

Gość gość
Nic nie trwa wiecznie. Trzeba to zaakceptowac.

Gość gość
jeszcze o babciuni 30 min po wyjściu księdza,nastąpiło ostatnie tchnienie Ona czekała na księdza,całe zycie byla bardzo pobożna

Gość gość
Patrząc na to jak umierali moi rodzice, nigdy nie odmawiam tej modlitwy. Tylko nagła i niespodziewana, jeśli Bóg raczy mnie wysłuchać. Choć z drugiej strony, gdybym była do końca sprawna...

Gość gość
Ja smierci nie boje Im czlowiek ma bardziej rozwinieta swiadomosc tym mniej przywiazuje sie do rzeczy materialnych Skutkuje to tym ze po smierci ciala fizycznego zostaje swiadomosc dusza czekajaca na kolejne wcielenie jedyne to martwie sie jak odbiora to dzieci ale napisze im zeby sie nie martwily dam im znac

Gość die
We śnie ja jeszcze nie umierałam , bo nawet jak spadałam np. Z jakiejś wysokiej góry to w tym momencie się budziłam. A jeśli chodzi o śmierć czasem a nawet często o niej myśle, nie konkretnie tylko tak poprostu dużo sie o tym czyta i czasem naprawde sie jej boje ...

Gość gość
Na filmach było pare razy jak umierający (na raka albo postrzelony) człowiek mówił że jest ciemno (choc był słoneczny dzień), zimno mu albo czuje że leci w jakąś przepaść

Gość nie boję się
Boicie się śmierci? ? ja na przykład się nie boję umrzeć

Gość gość
Nic. Czujesz sie tak, jakbys zasypial. Zapadal bardzo powoli w gleboki sen.

Gość gość
Co w tym jet że umieranie zaczyna się od stóp. Weźmy np. osobę potrąconą przez samochód Najpierw samochód w nią uderza i o ile jet to śmiertelne uderzenie ta osoba gubi buty!-Zauważyliście że zawsze tak jest? -Jak gubi buty to znaczy że trup na miejscu!

Gość kochamstópki2
Bo stopy to bardzo ważna część ciała, najseksowniejsza u kobiet. Dlatego pragnę je wielbić :)

Gość gość
Moim zdaniem(wiele dekad obserwacji) do większości większość śmierci dochodzi przez utopienie-to prawie to samo co uduszenie bo człowiek nie ma czym oddychać. Na jakąkolwiek chorobę człowiek by nie chorował to w chwili przedagonalnej dochodzi do obrzęku płuc na wskutek nie funkcjonujących już w zdrowy sposób narządów płuca wypełniają się płynami ustrojowymi i dochodzi do utonięcia. Średni przyjemna sprawa-nie wydaje wam sie?

Gość gość
Taka np śmierć w wyniku alzheimera Mózg powoli wyłącza funkcje terujące narządami Zależy co w jakiej kolejności wyłączy ale najczęściej światło nie gaśnie od tak i od razu.

Gość gość
Mówią że jakie życie taka śmierć. Co by to mogło oznaczać?

Gość gość
Wesołe życie -wesoła śmierć? Długie życie-ojej... Krótkie-to już lepiej?

Gość gość
Człowiek wierzący nie boi się śmierci bo wie że tam jest pięknie ile osób po śmierci przychodzi we śnie uśmiechniętych i zadowolonych