Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość węże_są_straszne

Jakich żyjątek owadów węży ptaków etc najbardziej się boicie

Polecane posty

Gość węże_są_straszne

ja mam tak że jak widzę coś co pełza to stoję sparaliżowana. Boję się przejść przez wyższą trawę. Dla równowagi w ogóle nie boję się pająków i owadów, a wy?

Gość bez spacji
boje się szczurów

Gość gość
A ja sie boje wezy, owadow, pajakow... Wczoraj zmiotlam kapciem cme i do teraz mam wyrzuty sumienia :( balam sie, ze mi do ucha wleci

Gość gość
Ja się boję tylko pająków i os. Osa mnie użądliła w szyję jak byłam bardzo mała, i od tamtej pory się boję os. Przy czym jakoś z wiekiem lęk do os się zmniejszył, bo już nie uciekam na widok osy, tylko czekam spokojnie aż sobie odleci. Natomiast pająków nienawidzę, boję się strasznie, nie wiem z czego to wynika. Od zawsze wzbudzały we mnie ogromny lęk. Jak byłam mała to byłam z rodzicami na wakacjach w jakimś domku drewnianym. Otworzyłam tam szafę, a niej wylazł ogromny czarny włochaty pająk, duży jak moja dłoń. Długo miałam traumę. Jak widzę te korsarze z chudymi długimi nogami, to zaraz mam atak paniki, nie cierpię tych pająków. Natomiast o dziwo wężów, żmij, żab, myszy, szczurów się nie boję.

Gość gość
potwornie boję się kleszczy, do tego stopnia, że boję się chodzić po trawie czy byt blisko drzew czy krzewów. Szczurów też się boję, pająki itp wzbudzają moje obrzydzenie ale nie przenoszą żadnych chorób.

Gość gość
Ja motylków i indorów.

tylko pająków i chrabąszczy reszta mnie nie rusza węże, ropuchy, osy, szczury - tego sie nie boję do tej pory w pracy uchodzę za superbabę po tym, jak wyniosłam w rękach sporego zaskrońca sprzed drzwi biura trochę dalej :)

Gość gość
Ja nie boję się żadnych zwierząt poza ludźmi

Gość gość
Jak dla mnie węże są całkiem fajniutkie :) Szczurki, żabki, jaszczurki i większość takich zwierzątek również. Pająki trochę ohydne ale nie boję się ich. Za to jakbym zobaczyła na żywo karalucha to bym się chyba zesrała ze strachu :o Chyba mam jakąś robalofobię, bo wszystkie takie obrzydliwe stworzenia to dla mnie masakra :(

ja się boje wezy tylko. ostatnio jak jechałam rowerem to zaskroniec mi w*****l na droge myslalam ze się posram ze stachu

Gość Katia 8778
Ja boję się węży, ale to tak bardzo, że nawet pluszowy wąż zabawka czy wąż na rysunku w książeczce dla dzieci budzi we mnie strach i paraliż :/ Nie wiem skąd się u mnie to wzięło? kiedyś tak nie było...Jak miałam 19 lat nawet planowałam zakup węża, ale okazało się, że boa (te mi się tylko podobały) nie będą zawsze miały metra długości tak jak te w sklepie tylko urosną np. do 3 metrów i odpuściłam, bo te zbożówki to mi się wcale nie podobały. Najgorsza jest wycieczka do zoo i stanie pomiędzy terariami z wężami, masakra normalnie yyy :/

Gość gość
żadnych, natomiast brzydzę się tylko karaluchów, są ohydne :o ale żeby się bać... i jeszcze jedno do przedmówczynie, te pająki z długimi nogami to są kosarze, a nie korsarze :)

Gość gość
Ja sie najbardziej boje owadow, tych z odnozami ze skrzydlami,zukow ale tez motyli,cmy, koniki polne,robaki,pajaki,szerszenie,osy,pszczoly,baki, trzmiele....dzdzwonic i larw boje sie troche mniej, kiedys balam sie zab,ale poglaskalam jedna i sie troche oswoilam

Gość gość
osy i szerszenie... wrzeszcze jak oszalała...

Gość gość
te kosarze to nawet nie sa pajaki o ile dobrze pamietam :) ich sie nie boje, za to pajakow-bardzo