Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienaturalnie blada

Nie opalam się Jestem blada Czy to powód do wstydu

Polecane posty

Gość nienaturalnie blada

Natura obdarzyła mnie jasną karnacją. Kiedyś, patrząc na opalone koleżanki, na wszelkie sposoby próbowałam to zmienić. Kończyło się zwykle na tym, że po zejściu ze słońca moja skóra była czerwona, a po kilku dniach wracała do swojego naturalnego kolorytu, tylko niezauważalnie muśnięta brązem. Teraz, kiedy przestałam z tym walczyć, mam inny problem. Będąc bladą bardzo wyróżniam się na tle reszty i już nie raz spotkałam się z przykrymi komentarzami typu "Mogłabyś się opalić". Doszło do tego, że wstydzę się nawet wyjść gdzieś w krótkich spodenkach czy sukience, bo od razu przyciągam spojrzenia. Powoli zaczyna mnie to dołować. Jestem takim typem osoby, który bardzo bierze do siebie, to co myślą o nim inni. Czy według Was powinnam się przejmować?

Gość gość
nie powinnas. jestem taka sama i jestem z tego dumna. polub siebie taka jaka jestes. ludzie to nie chinskie zabawki nie musza wszyscy wygladac identycznie. naucz sie cenic swoja unikalnosc a ludzie to wyczuja i beda chciec nasladowac ciebie a jesli nawet nie bo tego ci nie gwarantuje, to na pewno dadza sobie siana z komentarzami.

Gość gość
ja zazdroszczę. jakaś ciemna nie jestem, ale jaśniejsza bym wolała być

Gość gość
to oczywiste zawsze sie chce tego czego sie nie ma. krecone wlosy prostuja prose kreca itd

Gość Her Bambino
nienaturalnie blada - chcesz się r****ć? ;)

Gość Tristan345
W niektórych kulturach jak np w Azji biała skóra to zaleta u kobiety, świadczy o tym że jest panią - a nie pracuje z widłami w polu.

Gość Maraqli
Dla mnie to żaden powód do wstydu, a ludzie którzy cię obrażają to zwykłe wieśniaki. W końcu czy to twoja wina, że jesteś blada? To tak, jakby ich ktoś obraził np. za kolor oczu. Kompletna głupota. Zakładaj krótkie spódniczki, pokaż swoje ciało i bądź dumna z tego, że jesteś oryginalna ;)

Gość gość
opalenizna lub jej brak to kwestia gustu, nie ma cow ogole mówić o wstydzie:o są tacy co chcieliby sie opalić ale ich karnacja pozwala sie jedynie spalić;) a są i tacy co opalają sie bardzo łatwo nawet jak tego nie chcą

Gość Her Bambino
Larwy muchy tez są białe i się nie wstydzą :)

Gość gość
a niektorzy maja blado pod kopulka i zyja

Gość gość
Ostatnio chyba do tego dojrzałem, nie ma nic piękniejszego niż blade kobiece ciało, piegi i rude włosy, bladość też jest piękna!

Gość Jargootka
ja też mam jasną karnację i wcale nie zazdroszczę nikomu opalenizny. biała skóra to nic wstydliwego to atut o ile nie ma pryszczy itp

Gość gość
to fakt niezaprzeczalny do gustowaniu w rudej i piegowatej trzeba dojrzec a nawet przejrzec bo to trudny typ urody

Gość gość
Dokładnie, ale za to jak teraz przykuwa uwagę, jak cieszy oko, kocham spoglądać na rudowłose kobiety, cudna uroda.

Gość gość
u nas pokutuje stereotyp rudy =falszywy, niewierny, podly, i wszelkie inne zarazy i pomory

Gość gość
ja też to często słyszę i mam to głęboko. Nie będę się opalać bo tak wypada. Mój mąż kocha moje piegi :)

Gość nienaturalnie blada
Dopiero dziś przypomniałam sobie o tym temacie. Dzięki za wszystkie pozytywne wypowiedzi, podnieśliście mnie na duchu :)