Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYNAJEM MIESZKANIA

Polecane posty

Gość gość

witam czy wynajmując komus mieszkanie--meldujecie tam lokatorów? przymierzam się wynająć mieszkanie i nie wiem jak to wygląda w praktyce.

Gość gość
wynajmowałam 5 mieszkan i w żadnym nie bylam zameldowana, teraz wynajmuje komus i tez ich nie meldowałam. Nie trzeba, ważne zeby zglosic umowe do skarbówki i podatek zapłacic, wtedy wszystko jest legalnie, bez meldunku.

Gość gość
Cos ty, pod żadnym pozorem sie nie melduje bo potem sie nie pozbedziesz ich z domu. Ostatnio bylo w tv ze wynajmowalo malzenstwo komus mieszkanie i ich zameldowali i kij...teraz nie maja prawa ich wywalic, nawet policja nie ma prawa

Gość gość
można zameldować na pobyt czasowy na okres np. miesiąca jak komuś tak bardzo zależy tylko po co do czego to potrzebne pobyt czasowy praktycznie nic nie daje

Gość gość
a lokatorzy sami się nie mogą zameldować w moim mieszkaniu na podstawie umowy najmu? chodzi o to,że nie ma mnie w kraju i nie będę mogła być na miejscu. kuzyn będzie doglądał i kontrolował stan mieszkania,ale to raz w miesiącu.

Gość Nikogo meldować nie musisz
Lokator z umową w reku idzie i melduje się sam :)

Gość gość
poważnie? laokator może zameldować się sam? bez zgody właściciela?

Gość Nikogo meldować nie musisz
Oczywiście, że może skoro ma umowe najmu. Proponowałabym jednak, żeby osoby którym się WYDAJE ze wiedzą nie udzielały się lub nie wygłaszały tutaj swoich poboznych zyczeń. Więkzość lokatorów nie zdaje sobie ztego sprawy i dlatego sie nie meldują, ale mogą anawet powinny być meldowane przez właścicieli

Gość gość
jak to kuzyn raz w miesiącu będzie sprawdzał stan mieszkania?? no dzięki nie chciałabym wynajmować mieszkania od kogoś kto raz w miesiącu robiłby mi naloty na chate... żenada

nawet umowa najmu nie ma takiej mocy ! bo na druku meldunku czasowego musi wyrazić zgodę właściciel

Gość gość
W Polsce nadal mamy obowiązek meldunkowy. Mój mąż jak w czasie studiów wynajmował mieszkanie to zawsze był meldowany na czas określony.

Gość gość
chyba sobie gnoju nie zdajesz sprawy z tego co piszesz? to twoim zdaniem mieszkanie powinnam zostawić samopas? zdać się na lokatorów? a co będzie jak nie będą regulować opłat,poniszczą mi lokal? nie mówię o tym,zeby robic niezapowiedziane naloty---ALE PO WCZESNIEJSZYM UMÓWIENIU SIĘ Z LOKATOREM. widać,że masz z 18 lat i ptasi móżdżek,zeby zrozumieć o czym piszę.

Gość gość
Ale Ty jesteś kulturalna. Od gnoji wyzywasz ludzi, zupełnie bez powodu.

Gość gość
juz widze z jaka prostaczka mam do czynienia, po pierwsze nie gnoju. Troche kultury. Wynajmuje mieszkanie od 2 lat i nie wyobrażam sobie, żeby właściciel robił mi naloty.. dla mnie to żenujące. Na pewno zrezygnowałabym z takiego mieszkania, wynajmuje mieszkanie od kulturalnych, ludzi z klasą. Mamy podpisaną umowę, zapłaciłam kaucje którą bym straciła gdybym zaniedbała mieszkanie.

Gość gość
to ja bym musiała wziąć kaucji z 10 tys zł