Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonaolivka

Schudnąć 5kg dieta plus ćwiczenia zapraszam

Polecane posty

Zapraszam wszystkie chętne do odchudzania :) To nie pierwsze moje podejście do diety. Nie chcę stosować nic konkretnego ani głodować po prostu mniej jeść i zdrowiej tzn odstawić nie zdrowe przekąski chipsy batoniki oraz inne słodkości bo z nimi mam największy problem. Może zacznę liczyć kalorie, dzisiaj sobie to przemyślę i od jutra ruszam z dietą i ćwiczeniami! A ćwiczyć będę z Mel B oraz dodatkowo skakać na skakance, minimum godzinę dziennie ćwiczeń 5 razy w tygodniu, oprócz tego codzienny spacer ok 40min. Zważyłam się rano było 65,7kg mam 165cm chciałabym dojść do wagi ok 60kg wtedy czuję się najlepiej. Mam nadzieje że ktoś się do mnie przyłączy żeby było łatwiej przetrwać :)

Gość piekna na zawsze
witaj

Gość piekna na zawsze
ja od jutra zaczynam... moge dolaczyc??? trzymam za ciebie kciuki buzka<3

Gość gość
olivka a ty nie schudlas na sb? czy jak ze od nowa sie odchudzasz

Zielona oliwka, gratulacje w podjeciu decyzji. Ja mam 167cm, i 66 kilo, ale 2 miesiace temu bylo mnie 76kilo, a wiec prawie 10 kilo mniej ( ostatnie gramy:))a wczesniej 82kg mój cel jest jak twój: 60 kilo i piekne wyrzezbione cialo. niestety: do tego potrzebne jest zdrowe jedzenie i cwiczenia. bez tego ani rusz. kazdego dnia walcze z lenistwem, zmeczeniem ale ide dalej. oplaca sie, bo WARTO CWICZYC. to nie tylko zmiana ciala ale i ducha, lepsze samopoczucie, wiecej checi do zycia zajrzyj na mojego bloga jak szukasz motywacji www.elizasylwia.blogspot.ie

Gość gość
ale czego tu gratulowac ze cale zycie na forum i na dietach ktos siedzi

Owszem schudłam na SB w tamtym roku ale nie osiągnęłam ostatecznego celu, waga nie wróciła więc się nie czepiajcie :) Skoro wiecie o moim wcześniejszym odchudzaniu po ciąży pewnie same tu siedzicie ciągle, był też topik z ćwiczeniami ale po pewnym czasie padł ja nadal ćwiczę ale ostatnio z przerwami, teraz wracam do regularnych ćwiczeń i muszę wyeliminować z diety to co nie zdrowe i wierzę że wreszcie osiągnę swój cel ostateczny 60kg! Na co dzień jem zdrowo SB mi wpoiła dobre nawyki ale te niezdrowe przekąski mi nie pozwalają zejść do wymarzonej wagi, czas to zmienić :) Witam wszystkie które chcą dołączyć :) Makeithappen no to podobnie mamy, ważyłam też sporo bo 77kg i zeszłam do 65kg na SB a potem nawet było mniej ale wprowadziłam ćwiczenia i przybyło trochę mięśni i waga wzrosła ale cm spadały, wiem że ćwiczenia dużo dają a z dietą to już pełen sukces tylko tej motywacji czasem brak ale myślę że teraz się uda i nie dam się pokusą wiem że potrafię! Tobie życzę wytrwałości w dalszym odchudzaniu efekty masz świetne :)

Gość gość
jakie cwiczenia polecicie na spalenie tłuszczu z brzucha? mozecie podac linka do dobrych cwiczen?

Gość gość
poprosze":

Dieta 1500 kalorii nie musi ściśle zamykać się w tej liczbie. Dopasujmy liczbę kalorii do trybu naszego życia, jeśli nie uprawiamy sportu, nie mamy czasu na spacery a tryb naszej pracy jest siedzący, to powinniśmy ograniczyć spożywanie kalorii do 1100 - 1200, jeżeli natomiast codziennie biegamy, lub praca wymaga od nas wysiłku fizycznego to możemy pozwolić sobie na 1500 kcal . Przy odpowiednim rozpisaniu diety możemy w sposób bezpieczny stracić około 1 kilograma tygodniowo. Pamiętajmy aby pić przynajmniej 1,5 litra wody dziennie oraz niesłodzone herbaty: czarną, czerwoną i ziołowe. Śniadanie na 500 kalorii Jest to bardzo ważny posiłek, który powinien dostarczyć organizmowi energii na dobry początek dnia. Odpowiednie produkty na śniadanie, to produkty zbożowe o dużej zawartości błonnika: ciemne pieczywo, płatki zbożowe z dodatkiem bakalii i/lub otrębów, płatki owsiane do tego produkty mleczne: naturalne jogurty, kefir, maślanka, sery. Dodatkiem do śniadania powinien być owoc. Duża liczba kalorii pierwszego posiłku daje sygnał organizmowi, że nie musi gromadzić energii „na zapas", w ten sposób przyspiesza się jego metabolizm i unikamy odkładania tkanki tłuszczowej. Drugie śniadanie na 200 kalorii Rola drugiego śniadania to utrzymanie metabolizmu na wysokich obrotach, na które "wskoczył" dzięki obfitemu śniadaniu. Na ten posiłek wybieramy ciemne pieczywo i produkty białkowe, a więc chudą wędlinę, biały ser, produkty sojowe, do tego warzywa o niskiej zawartości skrobi: ogórki, pomidory, warzywa liściaste i już mamy smaczną kanapkę, którą łatwo można zabrać do pracy, czy szkoły. Jeśli chcemy wziąć ze sobą coś do picia, wybierajmy wodę lub soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców, unikajmy tych z kartonów ponieważ są dosładzane. Obiad na 400 kalorii Obiad - koniecznie ciepły - powinniśmy zjeść między godziną 14 a 15. Ponieważ o tej porze dnia nasz metabolizm zaczyna zwalniać, wybierajmy produkty białkowe takie jak: ryby, chuda cielęcina, indyk, kurczak-ale bez skóry i bez panierki, do tego nieduża porcja węglowodanów w postaci ryżu, kaszy lub ziemniaków i oczywiście porcja warzyw surowych lub gotowanych. Podwieczorek na 100 kalorii Jeżeli nie potrafimy odmówić sobie słodyczy, to na podwieczorek możemy pozwolić sobie na dwie, trzy kostki ciemnej czekolady, kilka orzechów i pełnoziarniste ciastko, lub coś innego, co sprawi nam przyjemność i zmieści się w założonym limicie 100 kalorii . Kolacja na 200 kalorii Powinniśmy jadać kolacje nie później jak o godzinie 19, ewentualnie nie krócej jak na 2 godziny przed snem. Posiłek ten musi być lekkostrawny, najlepiej skomponowany na bazie ryb lub chudego mięsa z dodatkiem warzyw, unikamy natomiast węglowodanów.

Wkleiłam informacje o diecie 1500kcal znalezione w necie i będę się tych zasad trzymać :) będę jeść max 1500kcal pod warunkiem że to dni ćwiczeń w dni bez ćwiczeń postaram się jeść może 1300kcal, nie będę bardzo ściśle ważyć i wyliczać wszystkich posiłków bo wiem że to nie zawsze będzie możliwe.

Gość lerta 23
to łatwo przekroczyc jak sie nie liczy

Jeżeli chodzi o ćwiczenia to ja zwykle ćwiczyłam całe ciało ale też więcej uwagi starałam się poświęcić ćwiczeniom na brzuch bo z nim mam największy problem, można próbować tych wszystkich ćwiczeń abs ale mi się wydaje że lepiej ćwiczyć coś na wszystkie partie ciała a nie skupiać się tylko na mięśniach brzucha bo w końcu chodzi o nadmiar tłuszczu tam a nie rzeźbę więc potrzeba ćwiczeń na spalanie. Mogę polecić Jillian Michaels bo z nią długo ćwiczyłam i jej ćwiczenia działają fajnie, ma różne treningi próbowałam chyba wszystkich i warto. Ja teraz chcę spróbować z Mel B bo ponoć jej ćwiczenia też są warte uwagi i działają.

Lerta miałam na myśli nie zliczanie bardzo dokładne np. obiad nie zawsze łatwo policzyć jak się go nie robiło lub jest jakiś sos z mięsem itp Będę liczyć wszystko co się da a jak czegoś zapomnę zważyć lub nie będę wiedziała dokładnie ile ma kalorii zliczę na oko zaokrąglając w górę. Są różne stronki i będę z nich korzystać ale wiem że nie zawsze uda się dokładnie liczyć dlatego od razu to napisałam żeby nie było :)

Gość lerta 23
aha rozumiem

Dieta rozpoczęta :) motywacja duża! daje sobie miesiąc na zrzucenie wagi. Puki co śniadanie zjedzone mleko plus musli 258kcal powinnam dodać jakieś owoce ale nie lubię ich za bardzo. Zapraszam chętne :)

Gość monia Kk
Ja też postanowiłam zrzucić troszkę nadwagi. Liczę na to, że w dwa miesiące ubędzie mi 16 kilo. Mam dietę i ćwiczenia, ale zdecyduję się chyba na takie tabletki wspomagające http://dermalab.pl/85,acai-berry-select.html , bo chyba nie dam rady inaczej. Co o tym sądzicie?

Nie ma jak reklama tabletek które w cudowny sposób mają nas odchudzić :) Jak są dieta i ćwiczenia nic więcej nie potrzeba proste!

Gość Olenka45
Są tabletki, jakie można zastosować, które nie są tylko na odchudzanie, ale także na dobre samopoczucie. Możesz też zastosować różne kawy, czy herbaty, jakie są dość pomocne. Ja osobiście stosuję od miesiąca zieloną kawę i straciłam już 7 kg. Znajdziecie ją tutaj: http://ezielonakawa.pl Serdecznie polecam!