Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 27 tyg ciazy nadal pracuje wszyscy wkolo sa oburzeni

Polecane posty

Gość gość

Brzuch mam maly jak na ten tydzien, ciaze znosze rewelacyjnie. Komukolwiek powiem, ze zamierzam pracowac do 32/33 tyg, oburzony. Jak tak mozna, powinnam lezec do gory brzuchem, lezec i pachniec, korzystac z kasy i czasu wolnego. Czuje sie jak wyrodna przyszla matka:(

Witam , przestań się zamartwiać tym co mówią inni. Jeśli nie masz ciężkiej pracy fizycznej , przeciwskazań lekarza i czujesz się rewelacyjnie to w czym problem?

Gość gość
odkąd sa wakacje na tym forum sa coraz debilniejsze tematy.

Gość gość
a może się pochwalisz jaką pracę wykonujesz?? Bo moja sąsiadka też pracowała fizycznie ale w ciązy grzała krzesło i wszystkim się wychwalała jak ona to nie pracuje

Gość gość
i słusznie. dziwne czasy że uznaje się ciąże za chorobę. mojej matce wody odeszły a jeszcze na trochę do pracy poszła. pracowała do końca ciąży.

Gość gość
oj autorko tematu, ktoś chciał się pochwalić albo dowartościować ;)

Gość gość
"i słusznie. dziwne czasy że uznaje się ciąże za chorobę. mojej matce wody odeszły a jeszcze na trochę do pracy poszła. pracowała do końca ciąży. ". No to za mądrej mamy nie masz

Gość gość
taa, na pewno wszyscy są oburzeni.. nie wiem kogo to w ogóle obchodzi. chyba, że jesteś kelnerką w nocnym klubie albo tancerką go go, to się nie dziwię, że cię już nie chcą oglądać..

Gość gość
Ja też pracowałam do ostatniego dnia. O 21 kończyłam pracę, a urodziłam o 4 rano. Pracuję i pracowałam w piekarni.

Gość gość
chcecie to sobie pracujcie nawet podczas porodu...a dzien po wracajcie do pracy. Kogo to w ogole obchodzi?

Gość gość
ja pracowalam do 18tc. ale skracała mi się szyjka, potem przedwczesne skurcze i leżenie. gdybym tylko mogła pracowałabym jak najdłużej. dostaję już jobla od tego leżenia i nic-nierobienia, a tu jeszcze 2mce. autorko - fajnie, że dobrze się czujesz :) 2mce przed porodem to jest optymalnie, jeśli nie jest ci ciężko.

Gość Kucharka z uk
ja pracowalam do 36 tyg I gdyby nie to ze mialam jeszcze 3 tyg urlopu do wybrania to pewnie pracowalabym do ok 38... poki z ciaza wszystko ok to dlaczego nie. w stanach kobiety z pracy jada na porodowke, bo tam maciezynskie ma 6 tyg, a w pl ledwo kobieta w ciaze zajdzie to juz na zwolnieniu! a potem sie dziwia ze trudno o umowe na stale!

Gość gość
Ja mam zamiar pracować do 20 i ani dnia dużej. Druga połowę ciąży mam zamiar się relaksowac

Gość gość
Ja pracuje jako fryzjerka pracowałam całe 40tygodni w sobotę byłam jeszcze w pracy a w niedzielę jechałam do porodu:)

Gość do37
Pracowałam, aż szef mnie "wygonił na l4".

Gość gość
Ja pracowalam do samego konca - doslownie :D przepracowalam dniowke i pojechalam rodzic :D praca w sklepie z ciuchami :) caly dzien na nogach :-P

Gość errteeeee
ja też chce pracować jak najdłużej, mam fajną pracę i wyrozumiałą szefową moja siostra pracuje w urzędzie i jak się kierowniczka dowiedziała o ciąży to kazała iść na l4 dzięki czemu dali im od razu osobę na zastępstwo:) więc ok

Gość errteeeee
a wy się dziwicie, że kobiety idą na L4 jak pracują na 3 zmiany i dostają najniższą wypłatę? Bo ja się nie dziwię i jakbym pracowała na taśmie to tez bym poszła;) poza tym na pierwszej wizycie u gina, pierwsze co spytał czy chcę l4 a jak powiedziałam, nie dziękuję to naprawdę się zdziwił:)

Gość gość
ja też pracowałam do 33 tyg. a wszyscy w około w pracy (duża firma) pytali się - kiedy to wreszcie pójdę na zwolnienie i sobie odpocznę. Z jednej strony wszyscy narzekają, że kobiety nie chcą pracować w ciąży a z drugiej strony jak pracujesz to też źle.

Gość gość
Dwie kobiety w mojej rodzinie ostatnio były w ciąży i obie pracowały do rozwiązania Jedna dosłownie do końca, bo jeszcze tego samego dnia była w pracy Ale jakoś nikt ich nie potępiał z tego powodu a wręcz przeciwnie Dobrze się czuły to dlaczego miałyby leżeć do góry brzuchem, to tylko i wyłącznie wybór kobiety