Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszukałam swoją rodzinę

Polecane posty

Gość gość

Mam 29 lat. 2 lata temu poznałam faceta, z którym będę brała ślub. Sęk w tym, że on jest sporo starszy ode mnie, a mianowicie o 16 lat. Rodzinie jak go przedstawiałam to mówiłam, że straszy o 8 lat (bo bardzo młodo wygląda). Boję się, że kłamstwo może się wydać.

Kobietko, na co czekasz, odkręć to jak najszybciej! Przecież jesteś dorosła i wiesz w co się pakujesz, poza tym uczuć się nie wybiera. Nie brnij dalej w to kłamstwo, bo potem będzie jeszcze gorzej, rodzina będzie miała do Ciebie wielki żal.

Gość gość
Mam z niego zrezygnować tylko dlatego, że jest starszy o 16 lat? Dyskryminować go ze względu na wiek? To wspaniały człowiek, rodzina go uwielbia, bo taki stateczny i dojrzały, przy nim się uspokoiłam, tylko nikt nie wie, że to wszystko z racji wieku i doświadczenia życiowego.

Gość gość
ee tam.zal,to nie konfesjonal :-) możesz powiedzieć a nie musisz według mnie

Gość gość
Uważam tak jak Cyjanka, od początku powinnas powiedzieć prawdę o tym ile on ma lat i jednoczesnie bronimc swojej miłości. W końcu jak zaczeliscie się spotykać to byłaś juz dorosłą kobieta i masz prawo sama decydowac o swoim życiu i o tym co jest dla ciebie dobre a co złe. Wytłumacz rodzinie, że skłamalaś bo bałaś sie ich reakcji. Jesteście już ze soba dwa lata, planujecie ślub, więc to dowód na to, że mimo różnicy wieku się dobrze dogadujecie. A Twoja rodzina jaki ma do niego stosunek?? Polubiła go? Co mówili na różnice 8 lat o której im powiedziałaś?

Gość gość
A no to skoro go polubili to myslę że jak powiesz im prawdę szybko się z tym pogodzą. Chyba nie zmienią i nim zdania. Będzie dobrze

Gość gość
Trochę mnie to gryzie. Ukrywałam to bo bałam się ich reakcji. Kiedyś słyszałam ich rozmowę na temat córki znajomych, która wpadła z 50 latkiem. W ogóle ja sama o jego prawdziwym wieku dowiedziałam się po pewnym czasie, jak wpadło mi w ręce jego prawko. Ukrywał to przede mną bo bał się, że go odtrącę. Jest rozwodnikiem, ale po ślubie cywilnym, nie mieli kościelnego bo ona nie chciała. Dzieci nie mieli.

Gość gość
a staje mu?

Gość gość
Ale to co innego "wpadaka" i to na dodatek z dużo starszym mężczyzną i to pewnie z takim który ma już dorosłe dzieci, a co innego dojrzały związek i decyzja o slubie zmiłości, a nie ze wzgldu na nieplanowaną ciąże. Zresztą ty już też nie jesteś małolatą tylko w pełni dorosłą kobietą. Co innego róznica 16 lat (20 i 36) a co innego kiedy ty masz 29 a on 45. Niebawe bedziesz mieć 30 a on 46 i to już tak strasznie nie wygląda

Gość gość
A jak bedziesz mieć 40 a on 56 to już mi w ogóle nie żuca się w oczy, dwoje dojrzałych kochających się ludzi i już ;)

Gość gość
Koło mnie do mieszkania wprowadziła się para na oko on ponad 50 ona niewiele ponad 20 i widać, że szczęśliwi. Spokojnie :)