Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

azs

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzic, w pt lekarz powiedzial ze synek ma zmiany atopowe, poczytalam i chcialabym porady mam ktore to przerabialy, jak sobie radzic, jak pomoc dziecku, czy mozna tego sie raz na zawsze pozbyc?

Gość gość
Następne biedne dziecko ... Współczuje wam... Mój syn ma półtora roku i nikt i nic nam nie pomaga (AZS) od ur...meczymy się czasem to łzy lecą jak się meczy

Gość mamaZOSIII
Pewnie każdy przypadek jest inny, u nas do pielęgnacji skóry pomagały płyny z ciekłą parafiną i zdecydowanie mojej Zosi pomogła trzymiesięczna kuracja latopickiem, zmiany na skórze zaczęły zanikać po miesiącu stosowania probiotyku. Pamiętaj żeby kupować tylko bawełniane ubranka i nie przegrzewać malucha.

Gość gość
ten lek przepisze rodzinny? ciekla parafina jest w oilatum? bo to kupiłam?

Gość gość
My właśnie Latopic próbujemy ostatnia nadzieja -zobaczymy

Gość mamaZOSIII
To nie lek, jest dostępny bez recepty w każdej aptece, nam go polecił alergolog, dzięki niemu flora bakteryjna jelit dziecka szybciej dojrzewa i uniemożliwia przenikanie alergenu, doczytaj sobie:www.latopic.pl. Oillan, oilatum, emoilum, wszystkie mają ciekłą parafinę, nam wszystkie te produkty pomagały. Powodzenie życzę, musi Pani być wytrwała!

Gość gość
wiem ze musz byc cierpliwa, ale zal mi dziecka...bardzo

Gość gość
Głowa do góry u nas latopic też pomógł. Po dwóch tygodniach stosowania sucha, zaczerwieniona skóra na rączkach i buzi zrobiła się gładka. Do mycia kup emoilum, a do smarowania skóry kosmetyki z linii ziaja med. pamiętam że pomagły.

Gość gość
polecam forum www atopowe-zapalenie.pl oraz stronę www.latopic.pl znajdziesz tam dobre wprowadzenie do tematu bo reszta to żmudne poszukiwania.Ale trzeba być wytrwałym.powodzenia

Gość 123456789ja
Cześć!Ja jestem dorosłą kobietą,a mam AZS.To okropna choroba,przeklinam ją co dzień,zmarnowała mi dzieciństwo.Dzieci na podwórku mialy ze mnie ubaw,bo miałam bordowy kolor skóry i rany na całym ciele.W tej chwili jest lepiej.Z AZS się powoli wyrasta.Kiedyś jadłam tylko kasze i warzywa.Dziś unikam tylko białka jaja.Sama staram się o dziecko,jednak boję się że odziedziczy po mnie atopię. :(

Gość jagaMama
U nas pomogło częste nawilżanie skóry dziecka przy pomocy emolium i podawanie probiotyku latopic. Dziecko miało alergię pokarmową wiec oczywiście odpowiednia dieta też była stosowana

Gość gość
mieszkam w anglii, pewnego dnia mój syn budzi sie z plamami na ciele, roznej wielkości bylam przerazona gdyż tutejsza sluzba zdrowia pozostawia wiele do zyczenia(na wszystko przepisują paracetamol), naczytałam sie przed wizyta o chorobach skory..mimo iż plamy te nie były suche, zawsze dbaliśmy i dobrze nawilzalismy jego skore to balam sie ze to azs, ale syn po południu dostal goraczki i lekarka stwierdzila ze te plamy to reakcja alergiczna na infekcje wirusowa która zlapal, miał tez czerwone gardlo, oczywiście przepisala paracetamol ale tez i wielka tube krem do stosowania w formie nawilzajacego krem o nazwie AQUEOUS BP, rewelacyjny i podobno idealny także dla dzieci z azs ze względu na emoilum, krem na bazie cieklej parafiny, na 2 dzień plamy było ledwo widoczne, na 3 zniknely całkowicie. Także jeśli byscie miały możliwość zakupu takiego kremu to naprawdę polecam.