Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przezyc do konca miesiaca za 150zł na 2 osoby

Polecane posty

Gość gość

da sie sie jakos?

Gość gość
9 lat temu ja, maz i malutki syn musielismy w trojke przezyc po oplatach za 100 zl na caly miesiac, gowniane takie zycie, wrecz wegetacja ale sie da. Starcisz wszystkich znajomych, rodzina bedzie cie uwazac za glupka, bos biedny, bo nic nowego sobie kupic nie mozesz, ale przezyjesz. Przyklad obiadu: rosol z jednej kostki rosolowej + jedna marchewka i makaron. Na sniadanie i kolacje w sezonie letnim codziennie kanapka z ogorkiem zielonym. Male dziecko: kasza manna na mleku, raz na miesiac jedno jablko. Takie bylo nasze zycie w Polsce, ciesze sie, ze juz tu nie mieszkam....

Gość gość
Sprzedaj druga osobe. Jedna geba mniej do wyzywienia. Lub wynajmij jesli darzysz uczuciem i rozstawac sie nie chcesz. A na powaznie, to chyba ziemniaki pod rozna postacia i kluski.

Gość gość
lacznie mam 1950zł czego ok.1200 pojdzie na oplaty. ok.25 sierpnia wpadnie ok.300zł. a tych 1950zł potrzebuje pilnie az 600zł. i kombinuje co tu zrobic.

Gość gość
Sprzedaj druga osobe. Jedna geba mniej do wyzywienia. Lub wynajmij jesli darzysz uczuciem i rozstawac sie nie chcesz. A na powaznie, to chyba ziemniaki pod rozna postacia i kluski.

Gość gość
ziemniaki, ryz, kasze sa tanie. Do tego maka, olej, warzywa. Rób np. placki ziemniaczane, kopytka, ryż z warzywami albo z sosem, makaron z róznymi sosami np. pomidorowym. Możesz ugotowac rosoł w wielkim garze i będziesz miała 1 dzien rosół, drugiego dnia pomidorowa a 3 dnia sos do ryżu. Myślę, że na obiad gotuj zupy na 2-3 dni. Codziennie chleb + np. masło drzem czy jakis ser. Ciężko będzie ale jakoś dacie rade.

Gość gość
dorób sobie kolejne dziecko, dostaniesz wyprawkę

Gość gość
nie chce zadnego dziecka wiecej. trduno bede jadla trawe.

Gość gość
ser? czy wy wiecie jaka jest cena sera? normalnie rozwalacie mnie z tymi przepisami dla biednych... to pisza osoby co w zyciu biedy nie mialy...

Gość gość
njtanszy ser mozna juz kupic w promocji za 15zł.raczej seropodbny. wiem nie uda sie zorbic to co zaplanowalam. bo nie damy rady wyzyc za 150zł czy 200zł. tyle mi zostanie..po oplatach i kupieniu tego co potrzebuje.