Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fiskus chce mnie okraść z ciężko zarobionych pieniedzy złodziejski kraj

Polecane posty

Gość gość

sprzedawałem pewien produkt w internecie bez działalności ale sam się do nich zgłosiłem i chciałem oddać należny podatek i tu pojawił się problem bo towar srowadzałem z USA i nie mam żadnych paragonów ani faktur jedynie wyciągi z konta, których oni nie akceptują Fiskus żadał w takim przypadku podatku nie od zysków tylko od całości sprzxedaży i dodatkowo kazał mi się zgłosić do urzędu celnego żeby zapłacić cło i vat kolejne 28% Pr\eciez to jest chore musze teraz oddać więcej niż zarobiłem a nie stać mnie na to

Gość gość
trzeba się było najpierw zorientować w konsekwencjach zanim się do nich zgłosiłes

Gość gość
i dobrze ci tak cwaniaczku

Gość gość
zgłosiłem się bo chciałem być uczciwy i miałem otwierać działalnośc w tym roku ale w takiej sytuacji to uciekne za granice albo pójde siedzieć

Gość gość
to Ci się chwali że chciałeś być uczciwy ale teraz masz kłopot, poszukaj pomocy na forumprawne.org tam Ci może coś doradzą co w tej sytuacji zrobić bo tu i tak porady nie znajdziesz

Gość gość
Uciekaj z krajów Europy Wschodniej i nie zawierają słowa BRE Gram SA Kwaśniewska by bylo granica między innymi przez ostatnie dwa miesiące przed chwilą wróciłam ze sklepu internetowego serwisu internetowego sklepu internetowego w ogóle nie chciałem sie na tym świecie zachodnim brzegu rzeki na srode wieczór był już może waga Raiffeisen banku brzuszek festyn podlegających.

Gość gość
mnie też życie nauczyło że uczciwość nie popłaca

Gość znowu_10_osob_ukradlo_spacje
jak jesteś frajer to miej pretensje sam do siebie. po co było się zgłaszać :D należało czekać 6 lat z nadzieją że się rpzedawni. co do meritum to zgłoszenie daje ci tylko możliwośc skorzystania z czynnego żalu a to zwalnia od kary ale podatki zaległe musisz zapłacić. skoro podatki przekraczają zysk oznacza że sprzedawałeś zbyt tanio więc wcześniej czy póżniej ktoś by cie i tak podkablował z konkurencji. tak to już jest że od sprzedaży płaci się kilkudziesięcioprocentowy podatek na darmozjadów czyt. urzędników którzy cię pózniej nękają. pozostaje ci nic nie robić aby skierowali sprawę do sądu a sąd oszacuje twoje zyski bardziej miarodajnie niż us. nic nie wiesz nic nie pamiętasz co znajdą to znajda a czego nie to nie. od tego co znajda naliczą podatek wg własnego uznania wg mnie będzie to ok. 20% od obrotu chyba że dużo teog było i wyliczą że przekroczyłeś próg vatu wtedy plus vat plus odsetki no i oczywiście cło. wątpię aby ci się opłacało to robić legalnie bo widać że ofiara jesteś i nie uwzględniłeś podatków i ceł pewnie sądziłeś że to nie takie proste. kupujesz za sume x dodajesz 20% marży io interes się kręci a tu zonk bo samo cło będzie z 10%.