Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AltGr

Otwarte pory na twarzy

Polecane posty

Otwarte pory na twarzy - Jak mam sie ich pozbyc ?! Mam 19 lat, pryszczy ogolnie sie juz pozbylam, pojawiaja sie na prawde bardzo bardzo rzadko ale te otwarte pory... Zaczne od tego ze strasznie mi sie w ich miejscu, przy nosie, przetluszcza skora... kilka razy dziennie musze myc twarz, robie to zimna woda bez mydla. Jaki srodek pomoze mi sie ich pozbyc ? sa jakies maseczki do twarzy zamykajace pory? pomocy :(

Gość mraau
myj buzie szrym mydlem, stosuj kremy, podklady bez parafiny w skladzie, bierz cynk i omege 3 :P

Gość gość
Baaardzo trudno się pozbyc rozszerzonych porów. Nie myj twarzy zbyt często i nie używaj do tego żadnych agresywnych wysuszających środków (na pewno nie szare mydło). Zbyt często oczyszczana skóra paradoksalnie zaczyna się bronić produkując jeszcze większe ilości sebum i powstaje błędne koło. Kup sobie do mycia coś delikatnego, do cery wrażliwej. Do tego koniecznie lekki niezapychający krem nawilżający. Poza tym rób peelingi enzymatyczne (w tej roli bardzo dobrze zwłaszcza przy tłustej cerze sprawdza się Savon Noir, ładnie ściąga pory nie podrażniając przy tym skóry) oraz maseczki z glinki (najlepiej kupić glinkę ghassoul lub glinkę zieloną w proszku, nie polecam drogeryjnych maseczek). Możesz również spróbować kremów z kwasami, teraz ze względu na słońce wchodzi w grę tylko kwas migdałowy, ale niedługo jesień, więc wybór będzie większy. Jeśli będziesz zainteresowana, mogę polecić konkretne produkty.

Gdzie moge dostac takie produkty jak ten savon noir ? czyli rozumiem ze wszystkie produkty Garniera itd moge sobie z glowy wybic ?

Gość gość
Idz do salonu kosmetycznego na komputerowe badanie skory. Bedziesz miala zmierzoną miedzy innymi wielkosc porow. Dostaniesz liste kosmetykow ktore mozesz uzywac.

Gość gość
Odpuść garniery, bo na dłuższą metę narobią Ci więcej szkody niż pożytku. Co nie znaczy, że każdy drogeryjny produkt jest zły, ale trzeba zwracać dużą uwagę na skład. Odkąd zaczęłam się temu bliżej przyglądać i przerzuciłam się na bardziej naturalne produkty moja cera jest w zdecydowanie lepszej kondycji. Savon Noir dostaniesz m.in. z takich firm jak organique, avebio, alepia, glinki np. ghassoul polecam z organique. Świetne lekkie niezapychające kremy ma Sylveco (np. lekki krem brzozowy).

Gość gość
Aha, kosmetyki te dostaniesz w sklepach z naturalnymi kosmetykami, mydlarniach, zielarniach oraz przez internet. Nie wiem, skąd jesteś więc trudno mi podać konkretne lokalizacje stacjonarne. Z kwasów na teraz polecam na noc np. Sebo Almond Peel 5% z Pharmacerisa (dostępny w aptekach).

Gość gość
wielkie otwarte pory są lepsze niż np zamknięte zaskórniki. jako posiadaczka wielkich porów polecam ci krem nuxe perfection do codziennej pielęgnacji. i przestań tak często myć twarz!! i nawilżaj po myciu, bo odtłuszczona skóra wzmaga produkcję łoju. od czasu do czasu Vacuum cleaner dr brandt do mycia coal face lush i nigdy nie będziesz miała niewidocznych porów- mikrodermabrazje i mocne kwasy tego nie zmienią. ale przy właściwej pielęgnacji będą wygladać lepiej nigdy nie używaj parafiny

Gość gość
otwarte pory??? a to sa tez zamkniete pory?? nie slyszalm. Na te otwarte to niestety nic ci nie pomoze, taka cera sa tylko podklady zeby byly mniej widoczne.

Gość gość
Miałam te zabiegi z rollerem, o których piszegość powyżej. Rzeczywiście pory mam teraz mniej widoczne.