Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojonaaaa

PCO i dziwna sprawa z okresem pomóżcie

Polecane posty

Gość Zaniepokojonaaaa

Mam 21 lat, gdy byłam w gimnazjum straciłam okres niby przez odchudzanie, stosowałam tabletki anty przez 4 lata żeby się niby wszystko uregulowało, kilka miesięcy temu postanowiłam je odstawić żeby zobaczyć czy okres będzie. Przez 3 miesiące nie było nawet kropli krwi. Byłam u ginekologa, zrobiłam badania i stwierdził u mnie PCO. Przepisała tabletki, brałam je dwa miesiące, ale niestety je wycofali (Cilest) i musiałam zrobić przerwę, okres miałam mieć 29 lipca, a dostałam dzisiaj z 15 dniowym opóźnieniem. Trochę mnie to zmartwiło ze względu na to że wtedy nie było go przez 3 miesiące możliwe że teraz jakimś cudem go dostałam ??? Mogę być teraz w ciąży ? Nie wiem co myśleć test robiłam jakieś dwa tygodnie temu ale był negatywny pomóżcie

Gość Zaniepokojonaaaa
?

Gość Agnieszka 113456789
Sama mam PCO. Jesteśmy też w podobnym wieku :) nie wiem czy dowiadywalas się czym dokładnie jest pco. Kiedy odstawiasz tabletki, to nie masz okresu, ponieważ nie jest uwalniana komórka jajowa (tabletki sztucznie wywołują miesiączkę). Co za tym idzie? Bezpłodność, czyli ciążę niejako można wykluczyć. :) Pozdrawiam A

Gość Zaniepokojonaaaa
no właśmie odstawia się tabletki i okresu być nie powinno,. a ja odstawiłam i dostałam tylko o 2 tygodnie później niż miał być dlatego mnie to dziwi i martwi,

Gość Agnieszka 113456789
Tabletki to duża dawka hormonów, która długo utrzymuje się w organizmie. Moim zdaniem w twoim wypadku wpłynęły na wywołanie kolejnego okresy, ale przez odstaeienie oraz przy pomocy pco rozregulowaly wszystko, dlatego okres pojawił się teraz a nie wczesniej.

Gość Zaniepokojonaaaa
skoro tabletki działają dłużej to czemu wcześniej okresu nie było przez 3 mieisące ?? trochę to nie logiczne

Gość sgsssss
może w cxiąży jesteś ??