Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhaahhi

studia i dziecko co byscie zrobily

Polecane posty

Gość hhhhaahhi

tak szczerze odpowiedzcie.Studiujecie juz ostatni rok.Czy jesli bylybyscie w ciazy i urodzilybyscie w styczniu,pol roku przed koncem studiow to co zrobilybyscie z noworodkiem? zrobilybyscie sobie przerwe w studiach i zostalybyscie z dzieckiem czy nie przerywalybyscie nauki a dziecko byscie podrzucaly mamie,tesciowej,siostrze czy komus tam?

Gość 120 dni dookola swiata
3 lata studiowalam wychowujac jednoczesnie dziecko i jedyne podrzucanie jakie znam to do Gory, dla zabawy :classic_cool:

Gość gość
A może dziekanka, a potem np od października jak dzidzia będzie większa to wtedy dokończysz ten ostatni semestr. To też zależy od tego czy masz w rodzinie kogoś kto Ci pomoże, zajmie się dzieckiem jak będziesz na uczelni.

Gość gość
No tak,. nie ma co, zmajstrowac dzieciaka i liczyc, ze cala rodzina sie teraz z checia i za darmoche zajmie uroczym bejbikiem.

Gość gość
Jak ktoś nie chce niech nie pomaga, zazwyczaj świeżo upieczona babcie, aż nie może się od dziecka oderwać, tak z moja mamą było. Codziennie przychodziła żeby wnusie zobaczyć, trochę mnie to wkurzało, bo ja zosia samosia i sama chciałam wszystko przy małej robić. A tesciowa to proponowała, że sie w sylwestra małą zajmie, żebysmy mogli sie pójść gdzieś pobawić, ale ja nie chciałam.

Gość gość
ja zaszlam w ciaze na 3 roku licencjata załatwilam sobie inwidualny tok bo strasznie wymioowałam, bronilam sie dwa tygodnie po porodzie, studiowalam dziennie, na magisterke poszlam na zaoczne syn byl z tata albo z mooimi rodzicami, dałam rade ty tez dasz:)

Gość gość
ja zaszlam w ciaze na 3 roku licencjata załatwilam sobie inwidualny tok bo strasznie wymioowałam, bronilam sie dwa tygodnie po porodzie, studiowalam dziennie, na magisterke poszlam na zaoczne syn byl z tata albo z mooimi rodzicami, dałam rade ty tez dasz:)

Gość gość
za mąż wyszłam w styczniu 2007, w 2008 zaczęłam studia (licencjat-zaocznie) w marcu 2009 urodził się nasz syn -byłam na 1 roku, licencjat, jak zaczęłam magisterkę również zaszłam w ciążę urodziłam w maju 2012 a w lipcu 2013 zostałam magistrem, jak ma się dziecko i jest się w domu i na studiach zaocznych to jest jakieś oderwanie od tego wszytskiego no i ma się wiekszą motywację do nauki na same 5 ;-)

Gość autor gosc
Ja studiuje ostatni rok od września. Tylko ja mam studia zaoczne. Będę miała roczny macierzyński wiec dużo czasu na nauke i pisanie pracy. Nie wyobrażam sobie mieć roku przerwy. Zwłaszcza ze studiuje budownictwo i ciężko by mi było potem wrócic na ciężkie studia :). Z resztą mam bardzo fajną grupe i aż szkoda się rozstawac....ja bym studiowała. Przynajmniej jakas odskocznia od siedzenia w domu!

Gość autor gosc
Gosc wyżej dobrze mowi:) teraz "dorobiłam się" nawet stypendium za średnią :)-co przed ciążą było niemal niewykonalne :)

Gość gość
no nie pytam o mnie tylko znajoma jest w takiej sytuacji i dziwi mnie jej postepowanie.