Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Załamałam się Miseczka z melaminy

Polecane posty

Gość gość

od 4 miesięcy podgrzewam w miseczce dziecku zupkę w mikrofalówce, wstawiam tak na 40 sekund i dopiero teraz zobaczyłam,że na spodzie jest znaczek żeby nie podgrzewać w kuchence mikrofalowej ....no i czytam w necie o tej melaminie i boje się że zaszkodziłam dziecku,że przenikała do żywności :(((( jestem wściekła na siebie,że nie pomyślałam wcześniej i boję się :(

Gość gość
leniwa nie powiem kto, po cholerę w ogóle dajesz dziecko jedzenie z mikrofali.

Gość gość
No właśnie, melamina melaminą, ale w mikrofali nie dość że zabijasz wszystko co tam mogło być żywe, to jeszcze dodatkowo napromieniowujesz jedzenie! Poczytaj może jeszcze o działaniu promieniowaniu mikrofalowym i o tym gdzie i kto je wynalazł :O

Gość gość
spokojnie nie zaszkodziłas dziecku na pewno. A wy już nie przesadzajcie z tym panikowaniem i promieniowaniem z mikrofali. Nie wiem co tu wszyscy tacy przewrażliwieni. Ja moim bliźniaczkom tez podgrzewałam w mikrofali i jakoś sa zdrowe.

Gość ElenaElena
Bądźmy szczerzy. Mogłaś zaszkodzić, ale to dopiero wyjdzie ewentualnie po latach. Zamartwianie się nic nie zmieni, więc po prostu więcej tego nie rób, czytaj etykiety i myśl więcej nad tym co robisz (nawet kiedy jesteś zmęczona). Pilnuj, żeby dziecko dostawało dużo naturalnych antyoksydantów.

Gość gość
więcej poprostu nie pogrzewaj, nie zaszkodziłaś żeby zaszkodzić musiałaby podgrzewać przez 14 lat

Gość gośśśććć
A ta miseczka była Made in China?

Gość gość
Stuknijcie się durne baby, już widzę jak żadna z was nie używa mikrofali, chemii, i w ogóle plastiku, same super naturalne produkty w waszych domach, jadacie to co same wyhodujecie, podgrzewacie na ognisku przed domem a brudne śliniaki pierzecie w rzece. Autorko wyluzuj. Dziecku nic nie będzie.

Gość gość
nie, mikrofali nie używam

Gość gość
Więcej tak nie rób. Współcześnie nie uniknie się jednak podobnych wpadek.

Gość gość
Trudno uzywac czegos, czego sie nawet nie ma w domu :-) wiec wyobraz sobie, ze nie mam tej mikrofali, bo jedzenie w niej podgrzewane jest beznadziejne.

Gość gość
zawsze staram się zwracać uwagę na tego typu rzeczy,np. patrzę żeby łyżeczki itp.były bez bisfenolu A ale z tą melaminą nawet nie wiedziałam, nie będę już podgrzewać w tych naczyniach,a jeśli chodzi o te zabójcze fale z mikrofalówki, otóż nie prawdą jest,że zabija wartości odżywcze np.w zupkach,wiem bo się tym interesowałam i czytałam,natomiast nie powinno się podgrzewać mleka,bo mikrofalowka zmienia strukturę białka mleka,ale inne rzeczy można

Gość gość
Jasne ;) Wierz w co chcesz, bo do faktycznych informacji nie dotarłaś. Mnie nie musisz przekonywać, czy dobrze czy źle robisz, ale chyba samą siebie próbujesz, twoja sprawa, twoje zdrowie. Powodzenia

Gość gość
nie używają i nie mają tego co moja babcia 60 paro letnia ma i używa-buehehhee :D autorko-nie przejmuj się-i tutaj nie pytaj bo zaraz zrobia z ciebie wyrodna matke, mamusie kupujące Eko-szkoda ze tylko eko słoiczki :D