Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duphaston

Czy podczas brania duphastonu dostane okres

Polecane posty

Gość duphaston

Pierwszy raz wzięłam d*phaston na wywołanie okresu, później leczyłam się clo, w drugiel fazie cyklu mam brac d*phaston w celu podtrzymania ewentualnej ciąży. ale pytanie... czy mam go brać przez 10 dni i odstawić, poczekać na okres, czy brać cały czas, nie robiąc przerwy? Okres pojawi się w terminie biorąc d*phaston? (gdy nie ma ciąży) Robić przerwe czy nie? Nie chcę zaszkodzić maleństwu jeśli jest już w brzuszku, ale nie chce tez sie znowu rozregulować. Do lekarza nie mogę się dodzwonić:/ Napisał smsa, że jest na urlopie:/

Gość gość
czasami sie zdarza, że miesiączka przychodzi jeszcze w trakcie brania d*phastonu, ale to rzadkosc, zazwyczaj pojawia się 3-4 dni po odstawieniu, teoretycznie w dniu odstawienia powinnaś zrobic test ciążowy, ale w praktyce wygląda to tak, że nie ma co go robić jesli od stosunku nie minęlo 10 ( w przypadku bety) lub 14 dni ( w przypadku testu domowego)

Gość gość
Ja mialam brac d*phaston przez dwa cyklena wyregulowanie miesiaczki. Po skonczeniu jednej paczki mialam dostac okres i potem zaczac brac druga paczke ale nie zdazylam bo jak skonczylam pierwsza ture to zaszlam w ciaze

Mialam ten sam dylemat. Zacznij brac D*phaston na drugi-trzeci dzien po owulacji. 10 tabletek i odstaw. do okresu zostanie ci wtedy 1 maksymalnie 2 dni. Jezeli bedziesz w ciazy to nic zlego sie nie stanie. A odstawienie to najlepszy sposób na sprawdzenie czy jestes w ciazy. Odstawiasz i czekasz. Przychodzi okres - wiesz na czym stoisz. Nie przychodzi po odstawieniu - najprawdopodobniej jestes w ciazy. Przedluzanie brania D*phastonu przy ewentualnym braku ciazy moze ci calkowicie rozregulowac cykl i wtedy bedzie trudniej zajsc w ciaze. Ja stosowalam sie do 10 tabletek i wszystko poszlo zgodnie z planem. Przy pierwszym dziecku 5 cykli... ale przy drugim juz tylko jeden. I wszystko bylo w jak najlepszym porzadku. Trzymaj sie tego co zalecil lekarz.