Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrgolcia

uzdatnianie polędwicy wołowej

Polecane posty

Gość marrgolcia

jak się uzdatnia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marrgolcia
w przepisie mam, ze najpierw mięso mam uzdatnic i chyba chodzi o moczenie miesa w wodzie lub mleku, zeby bylo lepsze i wyszly antybiotyki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to takie drogie mięso, najdroższe, za 70 zł za kilo, jest niezdatne do spożycia? bez jaj...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marrgolcia
nie wiem za ile wiem, ze mieso z produkcji przemyslowej nalezy uzdatnic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2003
poledwicy nie musisz w niczym moczyc, zeby byla lepsza. od moczenia moze sie tylko zrobic gorsza. to jest najbardziej miekkie, smaczne i zdatne mieso :) . mozesz cos wiecej napisac o tym przepisie? moze chodzilo o wyrownanie, zwiazanie do pieczenia, poodcinanie jakis tluszczykow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marrgolcia
w uzdatnianiu chodzi mi o wypłukanie antybiotyków i hormonów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 2003
z tego co mi wiadomo, w eu zabronione jest uzywanie hormonow w hodowli krow. co do antybiotykow, to nie sadze, zeby daly sie wyplukac. jedyne info na necie na ten temat pochodzi z raczej niepewnych zrodel polegajacych na gdybaniu ;) zmarnujesz poledwice, ale rob jak chcesz ;) co w ogole planujesz z nij robic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niczego w ten sposób nie wypłuczesz tylko zmarnujesz mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×