Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprawdzona antykoncepcja co polecacie

Polecane posty

Gość gość

witam. za 2 tygodnie wybieram sie z moim partnerem na wakacje, oczywiscie na pewno bedziemy uprawiac seks, na codzien nie widujemy sie zbyt czesto, bo mieszkamy daleko od siebie. i tu moje pytanie, jakie zabezpieczenie wybrac, nie moge brac tabletek odstawilam je, mam podejrzenie zakrzepicy. Stosujemy prezerwatywy, ale to mnie strasznie schizuje, czy nie peknie itp, jak zapobiec dobrze ciazy??

Gość gość
najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest środek duupy

Gość gość
najlepszą antykoncepcją jest brak seksu nie boisz się ze się czyms zarazisz? tak dobrze go znasz? prezerwatywy to głownie ochrona przed chorobami

Gość gość
my używamy tylko prezerwatyw,przez 20 lat jedna nam pękła

Gość Katia 8778
Ja biorę tabletki antykoncepcyjne, jak dla mnie super sprawa! W chwili uniesienia nic nas nie wybija (z rytmu :) szukanie prezerwatywy, wkładanie globulek anty itp. itd. Na początku trochę ciężko było się przyzwyczaić do stałych pór brania tabletki, ale teraz to jest odruch. Tylko szczerze to pewnie już z tymi tabletkami nie zdążysz, bo zacząć trzeba je brać od pierwszego dnia okresu :( No i dużo kobiet narzeka na spadek libido po tapsach więc też nie fajnie, chociaż ja żadnych takich objawów nie mam :) A i pare razy zdarzyło mi się nie wziąć na czas i nic się nie stało...

Gość gość
nie ma pewnego środka antykoncepcyjnego... plastry tabletki prezerwatywy... żadna z możliwości nie daje 100-procentowej pewności Podobno zdarza się że osoby bezpłodne zachodzą w ciąże lub ich partnerki więc trzeba mieć świadomość odpowiedzialności jaka wiąże się z seksem i tyle w tym temacie

Gość gość
nie preferuje seksu analnego ;p

Gość gość
Bralam tabletki 1,5 roku, ale musialam odstawic ze wzgledu na duze ryzyko zakrzepicy.

Gość gość
A czy stosuje może któraś z Was spiralę?

Gość gość
ja miałam spirale przez wiele lat i dla mnie to był dyskomfort pod tym względem, że bałam się mocniejszych akcji, bo miałam zaraz plamienia. Jeżeli chodzi o zabezpieczanie, to ok. Tylko to stosowałam, mąż nie używał prezerwatyw i nie zachodziłam w ciążę. A są zastrzyki jakieś, że dostaje się na 3 miesiące chyba. Dowiedz się, bo za moich czasów takich rzecz nie było.

Gość gość
spirala tylko dla kobiet które juz rodziły

Gość Katia 8778
22:23 jeżeli chodzi o tabletki, a choroby wykluczające zażywanie tego typu leku to lekarz przeprowadza wywiad i robi badania hormonów-przynajmniej powinien... Do gość 22:17 Wiadomo, że żadna metoda anty nie daje 100% ale np. prezerwatywa w połączeniu z tabletkami wydaje mi się że daje jednak dużo większa pewność ni np same tabl czy sama prezerwatywa. A te gadki o odpowiedzialności są zbędne, bo chyba każdy wie z czym wiąże się seks i jakie może nieść za sobą konsekwencje, ale czy to oznacza, że mam czekać z seksem do 30 ? Mam 26 lat jak na razie dziecka nie chce mieć, bo chciałabym zdobyć najpierw doświadczenie zawodowe (jestem dopiero co po studiach) ale gdyby okazało się że tabletki nie zadziałały, tragedii by nie było, byłabym mega szczęśliwa, a mój narzeczony byłby super ojcem co nie zmienia faktu, że chciałabym poczekać te dwa lata z tym, a jednocześnie nie rezygnować z przyjemności...

Gość gość
Tak, dowiem się i o tych zastrzykach. Antykoncepcja jest wbrew pozorom bardzo ważną rzeczą w życiu, nie każdy to pojmuje...

Gość gość
Jesli chodzi o moje doświadczenie to jednak na pewno moge polecić Levosert. DLa mnie własnie wkładka hormonalna na pewno jest tutaj zdecydowanym numerem jeden.

Gość gość
No cóż, ja powtórze za Wami ze tabletki sa naprawdę swietnym rozwiazaniem. I jesli dopiero zaczynacie z antykoncepcją to polecam Belare.