Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam z nią rozmawiać

Polecane posty

Gość gość

Działam razem z koleżanką w Oriflame. To znaczy ona oficjalnie jest konsultantką, ja osobą przez nią upoważnioną, ale razem zbieramy na jej konto zamówienia. Na początku umawiałyśmy się, że ja będę miała procent z zamówień od tych osób, co u mnie zamówią, a ona od tych, co od niej zamówią. Umawiałyśmy się również, że wszelkie koszty, np. za przesyłkę będziemy ponosić na spółkę. Teraz jest taka sytuacja, że katalog skończył się w tą niedzielę. I jeśli zamawia się przed 13.00 to przesyłkę ma się na następny dzień, a jeśli po 13.00 to za dwa dni. Tylko, że ja jeszcze zbierałam zamówienie i nie wiedziałam co pewna osoba chce przed tą 13.00. Koleżanka się jednak uparła, że zrealizuje zamówienie, bo ona musi mieć przesyłkę na następny dzień... Ja zebrałam zamówienie do wieczora i wysłałam je. Czyli zamówienie z jednego katalogu idzie w dwóch paczkach. Ona i tak to zresztą dzisiaj nie odebrała, dopiero idziemy razem jutro. Sęk w tym, że ja na tym "swoim" zamówieniu zarobiłam 8,03zł. Koszt przesyłki to 7,90zł. Ale przesyłki są 2... Więc według naszej umowy ja powinnam zapłacić 7,90zł i ona też 7,90zł. A ona wymyśla, że ja mam dać całą tą zarobioną kase, zsumujemy koszt przesyłki (15,80zł) po czym mam odjąć te 8,03zł i pozostałą sume dzielimy na dwa. Bo ona mówi, że ona nie zarobiła nic teraz i będzie stratna... Tylko, że ja też będę stratna... Niby grosze, ale no kurde, umawiałyśmy się inaczej... Jak mam z nią gadać, jak będzie jutro robiła problemy?

Gość gość
Co racja to racja .Pozwalasz na takie traktowanie. Polecam terapię dla par jeśli chcecie odbudować wasz zwiazek.