Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skołowana Anita

Moja przyjaciółka jest jego siostrą

Polecane posty

Gość Skołowana Anita

Mam przyjaciółkę od kilku lat , miałyśmy bardzo dobry kontakt, rozmawiałyśmy praktycznie o wszystkim. Pisze w czasie przeszłym bo sytuacja uległa ostatnio zmianie. Poznałam jej brata . Wczesniej dużo mi o nim opowiadała, miał problemy w małżeństwie , rozwiódł się jakiś czas temu.On zwierzył się jej , że mu się podobam , widziałam, ze chciałaby zebysmy się poznali i przypadli sobie do serca. Tak tez się stało i ... powstał problem. Oni jako rodzeństwo sa ze sobą zżyci, rozumieją się, a teraz pojawiłam się w tym wszystkim ja i sytuacja jest trochę niezreczna dla mnie, bo przyjaciółka chciałaby wiedzieć jak sprawy się maja miedzy mna a jej bratem, a ja o niczym jej nie opowiadam. Mam wrażenie, że on rozmawia z siostra o mnie, komentują jakies moje zachowania / wychodzi to czasem jak z nią ,czy z nim rozmawiam/ Dziwnie się teraz w tych relacjach czuje, wiem, że ona nie chciałaby żeby jej brat został jakoś skrzywdzony po tym co przeszedł wcześniej, / ja tez swoje przeszłam, tez jestem po rozwodzie/ ale ten jej " nadzór " nad nasza znajomoscią , powoduje, że miedzy nim a mna robi się czasem dziwnie, mam wrazenie , że jestem ja i oni. Nie wiem za bardzo jak się w takiej sytuacji zachować, nie chce niczego popsuc , ale jestem skołowana w tym trójkącie i męczy mnie to. Nie wiem czy powinnam o tym porozmawiać z nia , czy z nim , nie chce wyjść na jakąś zaborczą osobę . Moje rozmowy z przyjaciółka teraz się zmieniły, nie gadamy już tak jak dawniej, swobodnie i szczerze. Ja nie opowiadam jej o tym co się miedzy mną , a nim dzieje, bo uważam, ze to nie jest dobre i to nasza sprawa , ale nie jestem pewna czy z jego strony tez tak jest / czasem wychodzą jakieś rzeczy w rozmowie/ , a ona też jest jakaś inna i mnie "bada" co jest grane , czuje zmiane w jej stosunku do mnie, nie jest już tak serdeczny jak kiedyś. Z mojej strony nic się nie zmieniło i oprócz tego, że nie wtajemniczam jej w postep naszej znajomości jest jak dawniej. Nie chce stracic przyjaciółki i nie chce stracic jego. Może miał ktoś podobna sytuacje i potrafi cos doradzić.

Gość gość
pewnie jest pod dużym wpływem opiekuńczej siostry uciekaj dziewczyno, to się nie zmieni , a będzie gorzej braciszek będzie składał relacje z tego co się dzieje, a siostra odpowiednio skomentuje, ty oczywiście nic o tym nie będziesz wiedziec

Gość gość
Facet tutaj powinien ustawić prawidłowe relacje. To, że opowiada siostrze o waszych sprawach jest nie do przyjęcia. Powiedz mu, że tego nie akceptujesz. Swoja drogą to trudny układ i może być ciężko.

Gość gość
jak to jest zżyte ze sobą rodzeństwo to będzie ci trudno swoja droga przyjaciółka powinna się trochę odsunąć na jakiś czas, żeby dac wam możliwość lepszego poznania się żeby tylko nie zaczęła się rywalizacja, bo siostra niby chce żeby brat z kimś był , a jak już jest to traktuje ta osobe jak rywalke, niektóre kobiety tak już maja :)

Gość Skołowana Anita
Żadna nie była z bratem przyjaciółki ??? Boje się, że to się nie uda :(