Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleenkaa

nawroty infekcji pochwy

Polecane posty

Gość aleenkaa

Czy ktoś mi doradzi jktóry z tych preparatów kupić, teraz biorę lactovaginal po leczeniu stanu zapalnego ale czytałam że warto zakwaszać pochwę przed lactovaginalem, proszę o opinie tych którzy korzystali z takich produktów, nie chcę opinii przedstawicieli handlowych..! 1.Feminella Vagi C 2.Floragyn, globulki dopochwowe 3.Vitagyn C, globulki, dopochwowe Dodam że wiele leków i specyfików zwłaszcza kwas hialuronowy do pochwy mnie uczula, wszelkie kremy z glikolem propylenowym itd. Proszę o opinie, będę wdzięczna

Gość aleenkaa
proszę pomóżcie nawroty mam od 4 lat

Gość gość
ponawiam 1. Feminella Vagi C w składzie ma żywicę silikonową (mam wątpliwości) 2. Floragyn ma sporo składników bo: algi i vit C i kwas mlekowyi bakterie kwasu mlekowego i jakąś pszenicę 3. Vagityn C poleciła mi go lekarz pierwszego kontaktu ale ma trzy parabeny:( oraz BHT gdzie o tym skladniku znalazłam takie informacje Może wywoływać wysypkę, pokrzywkę, rzadko duszność. W wysokim stężeniu wywołuje nowotwory u zwierząt laboratoryjnych. Jednak z innych badań wynika, że może hamować działanie innych rakotwórczych związków. W wielu krajach jest niedozwolony w produktach dla dzieci. Który z nich najmniej mnie uczuli jest tu jakaś położna lekarz albo chemik? Proszę odpowiedzcie

Gość Bardzo dobre
są globulki Albothyl - dostępne w aptece bez recepty. Działają na różne infekcje, bakterie, stany zapalne itp. Te globulki działają na zmieniony chorobowo naskórek, tak więc mogą ci się wydostawać takie jakby białe strzepy chusteczki - to usunięta przez lek martwa, chora tkanka. Jak samo nie będzie wychodziło to włóż sobie tam palec i to wyjmij. Dopiero po użyciu tego leku, zastosuj lek zakwaszający - lacibios femina lub lactovaginal. Te dwa ostatnie leki mają za zadanie stworzyć kwaśne środowisko, którego nie znoszą bakterie, ale NIE jest to lek leczący stany zapalne, czy bakteryjne!!!

Gość Jennifer Bonnell
To może jakiś doustny probiotyk? Np. Lacibios Femina

Gość gość
lactovaginal pomoże, nie trzeba zakwaszać środowiska pochwy. nie inwestuj w kolejne suplementy niepotrzebnie.

Gość aleenkaa
Dziękuję za odpowiedzi, gdzieś przeczytałam żeby łykać też vitaminę C i pozostanę przy Lactovaginal