Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jakiego wieku dawalyscie dzieciom normalne obiady

Polecane posty

Gość gość

tj to, co wy jecie.

Gość gość
ma14 miesiecy i je prawie wszystko z nami. Wiadomo schabowego czy fasolki nie dostanie ale zupy je nasze.

Gość gość
Gdzies od 8-mego miesiaca zycia. Jadl juz wszystko z nami bo dalam mu raz sprobowac i odrzucil kategorycznie sloiczki i papki. Jadl z nami to co my - czyli wszystko, miesko ziemniaki salatki surowki kuchnia polska wloska chinska - teraz ma 4 latka i jest totalnym niejadkiem, niestety ta jego "wszystkozernosc" nie przetrwala...:(

Gość gość
Kurcze, wlasnie myslalam ze jak zaczne dawag corce to co my to pozniej bedzie ladnie jadla., Poki co je zuoy i mieso robione specjalnie dla niej, ale widze ze to sie nie sprawdza...

Gość gość
moja ma prawie 3 i nadal staram się jej gotować zdrowiej niż tak normalnie dla nas.... smażonego np nie dostaje tak często jak my jemy tylko robię jej wersję np gotowaną... zupy je z nami albo raczej my z nią bo zaczęłam zdrowiej gotować (prawdziwy wywar a nie z kostki, mniej soli, lepszy makaron itp) ogólnie to dzięki małej zaczęłam bardziej dbać o naszą kuchnię więc sporo je z nami, ale ciężko tak z wszystkich niezdrowych rzeczy zrezygnować, więc dalej przygotowuję dla niej zdrowsze wersje...

Gość gość
a fasolki czemu nie dostanie? moja uwielbia szparagową, nic jej nie jest po niej.

Gość gość
Moja córka od jakiegoś 8mca też je to co my. Teraz ma 16 mcy i nadal ładnie je, mam nadzieję że tak zostanie.

Gość gość
no wlasnie,fasolki? moj 19 miesieczny syn z niedzielnego obiadu uwielbia rosol,kalafiora/fasolke/brokula i kotlecika schanowego

Gość gość
chodzilo mi o fasolke po bretonsku np ma delikatny zoladek i po takim jedzeniu boli ja brzuszek

Gość gość
no tak, po bretońsku jest dość cięzkostrawna

Gość jezu overo
do goscia,ktorego corka ma 3 lata ciezko ci gotowac zdrowo? przeciez jeszcze rok i corka bedzie jadla to samo co wy,czyli niezdrowe zarcie,wiec nie wiem po co teraz sie tak starasz. zmien nawyki i dbaj o cala rodzine. zryjcie mniej a zdrowiej!

Gość gość
Dokladnie. Od roku dziecko moze jesc to co my,ale na litosc nie trujmy sie. Wiec jezeli bedziemy jesc zdrowo,przynajmniej w miare,nie ociekajace tluszczem dania to nie widze nic zlego w tym ze dziecko bedzie jadlo z tego samego garnka.

Gość gość
zupy na rosole od 5 mc oczywiście nie wszystkie obiady normalnie od 9 mniej więcej na początku nie wszystkie ale teraz ma 15 mc i je wszystko to co my oczywiście z umiaarem ale wszystko...