Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on zdenerwowany

Mam 25 lat i jak przychodzi do mnie kurier to mówi do mnie na TY To według

Polecane posty

Gość on zdenerwowany

mnie brak szacunku i mi się to nie podoba, a według was? Czy kurierzy to zwykle ludzie niekulturalni?

Gość on zdenerwowany
Dodam, że gdzieś co drugi tak robi, a co drugi mówi na "pan".

Gość też długozłotowłosa
masz kompleksy, prawda ?

Gość on zdenerwowany
nie mam, ale pewnie ty masz Chodzi mi o to, że np. w banku i przy korzystaniu z innych usług mówią do mnie na "pan", a kurier przecież też usługa, dlaczego oni nie mają szacunku do klienta?

Gość gość
Może wyglądasz bardzo młodo i biorą Cie za dzieciaka. Jesli nie, powinni mówić na Pan

Gość gość
A jaki problem też mówić do nich na "ty"?

Gość Yeti ona
O ludzie może jest w zbliżonym wieku i cię kojarzy czy coś, to po co sobie panować? Ja nie mam pretensji jak ktoś mi mówi na ty .

Gość on zdenerwowany
może dlatego że jak przychodzi to bawię się swoim sisiorem

Gość a ja się nie denerwuję
czasem też mówią do mnie "ty" a jestem stara d*a ;););) ciesz się tym że młodo wyglądasz panie :):):)

Gość gość150
pewnie młodo wygladasz :D moja przyjaciółka kiedyś zamawiała zabawkę dla kuzynki (a miała wtedy 22lata a kuzynka 13 :P) to kurier nie dość, że na ty do niej mówił to jeszcze powiedzial "oj dziecinko chyba całe kieszonkowe na to wydałaś" haha :D więc nie spinaj się ;)

Gość on zdenerwowany
Nie wyglądam młodo, noszę brodę, na "ty" mówią ci w wieku ok. 25-30 lat, starsi i ci około 20 mówią na "pan".

Gość Andrzej44
Zawsze możesz powiedzieć: "Nie przypominam sobie, żebyśmy pili bruderszaft". Nic ich nie upoważnia do mówienia Tobie na "Ty" (jeśli tego sobie nie życzysz). Do Ciebie należy decyzja, czy warto im zwrócić uwagę...

Gość on zdenerwowany
no właśnie, zwrócę następnym razem uwagę, bo naprawdę mi się do nie podoba, trzeba zachować jakąś relację usługodawcy i usługobiorcy

Gość gość150
to, że nosisz brodę nie znaczy, że wyglądasz dojrzale ;). Ale jeśli przeszkadza ci forma na "ty" to zrób jak ci radzi @andrzej44.

Gość gość
wiesz co... bufon jesteś :classic_cool:

Gość on zdenerwowany
wyglądam dojrzale i w moim przypadku właśnie to oznacza

Gość on zdenerwowany
ta, bufon, a tobie pewnie wszyscy włażą na łeb, pewnie nawet sprzedawczynie w sklepie są dla ciebie chamskie, jak dla mnie jedna była w Biedronce to jej powiedziałem coś na temat jej zachowania przy innych klientach, to aż się czerwona zrobiła i się zamknęła

Gość gość
Mialem to samo, najlepiej od razu reagowac i z****c od gory do dolu i patrz im w oczy, a ich zmazanie bezcenne. To jest pewna grupa frajerstwa ktora probuje sie spoufalac, wywyzszac itp. Mowie ci pojazd po takich nawet publicznie i zobaczysz czerwony pysk u takiego na 100%

Gość gość
Mialem to samo, najlepiej od razu reagowac i z****c od gory do dolu i patrz im w oczy, a ich zmazanie bezcenne. To jest pewna grupa frajerstwa ktora probuje sie spoufalac, wywyzszac itp. Mowie ci pojazd po takich nawet publicznie i zobaczysz czerwony pysk u takiego na 100%