Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biszkopcikowa

Kiedy zaczac sie malowac

Polecane posty

Gość biszkopcikowa

W jakim wieku zaczelyscie sie malowac? Mam 20 lat i jeszcze nie stosuje makijazu, myslicie, ze juz moglabym czy to za wczesnie? Mysle o blyszczyku i tuszu do rzes.

Gość też długozłotowłosa
tusz do rzęs i błyszczyk to żaden makijaż mam 39 lat i nie maluję się, nigdy tego nie robiłam: w sensie puder, róż, podkład, cienie.... gdy muszę to tylko punktowo korektor, teraz nawet nie używam tuszu do rzęs bo od roku mam przedłużane makijaż bardzo niszczy cerę i postarza

Gość biszkopcikowa
Pudrowac tez sie nie zamierzam. Ale czemu niby to niszczy skore?

Gość gość
0czywiście, że nie niczy skóry, co za bzdury 🖐️ DOBRE i profesjonalne kosmetyki do makijażu chronią skórę a zwyczajne drogeryjne - oczywiście, że niszczą. Najlepsze kosmetyki to dla profesjonalistów i takie, które są dostępne dla wąskiego grona ludzi

Gość gość
Oczywiście, że makijaż wcale nie musi niszczyć skóry. Natomiast co do twojego pytania autorko - jeśli nie masz ochoty ani potrzeby, to się po prostu nie maluj i tyle, nie ma takiego obowiązku, aby od jakiegoś wieku zacząć robić makijaż.

Gość ayaki
miałam 24 lata, zaczęłam używać pudru haushki rozswietlajacego i czasami fluid tez haushki, a tusz uzywam od 17 roku zycia ;-)

Gość gość
Nie maluj sie,po cholere robic z siebie klauna.

Gość uifguiguy
ja w liceum jakos zaczelam

Gość gość
przecież się wgl nie umiesz malować więc po co?

Gość biszkopcikowa
Jak nie umiem to sie naucze:P Poza tym nalozenie blyszczyka i tuszu do rzes chyba nie wymaga wiekszych umiejetnosci.

Gość gość
zapomnij, makijaz to porazka, zaczyna sie od tuszu, pozniej podklad, puder, baza, cienie, kredka, szminka, konturowka, to jest jak uzaleznienie, po bulki do sklepu nie wyjdziesz bez tapety, bo bedzie ci sie wydawac,ze wygladasz niczym zombie, jestes mloda, twoj makijaz to powinien byc krem do twarzy hehe, zreszta jak bedziesz stara to tak samo

Gość Nadiye
ja mam lat 22, malowałam się w latach licealnych. potem przestałam. używam jedynie tuszu do rzęs, ew. korektora jak trzeba. jeśli nie musisz to nie zaczynaj ;) pozdrawiam