Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ros23

DEPILACJA

Polecane posty

Gość ros23

Witam. Dzisiaj byłam pierwszy raz na depilacji miejsc intymnych woskiem. Mam zaczerwienioną skórę, użyłam Sudocreamu, kosmetyczka powiedziała, że po dwóch dniach wszystko zejdzie. Czy rzeczywiście tak będzie ? Pozdrawiam :)

Gość gość
To zależy od sposobu wykonania depilacji, grubości włosów, wrażliwości naskórka, no i przede wszystkim od miejsca. Jeśli robiłaś tylko linię bikini to powinno szybko wrócić do normy. Ja wybrałam depilację brazylijską i goiłam się w najgorszych miejscach grubo ponad tydzień.

Gość ros23
Zrobiłam sobie całkowitą depilację. Skóra jest zaczerwieniona i mam nadzieję, że szybko zejdzie i będzie cudnie :)

Gość gość
No to trzymam kciuki ;) Teraz już dobrze nie pamiętam, ale chyba na jakiś miesiąc, dwa po tej depilacji zrobiłam sobie pastę cukrową (przepisu nie podam, bo robiłam na oko, ale wyszła bajeczna) i, tym razem sama bez niczyjej pomocy, wydepilowałam się znowu na zero. Byłam naprawdę w szoku z jaką łatwością wychodziły wszystkie włoski, praktycznie w ogóle nie czułam bólu :) Stąd też moja rada, skoro już tyle się nacierpiałaś to warto znowu się wydepilować, zamiast golić ;)

Gość gość
2 szklanki cukru 1 szklanka wody pol szklanki soku z cytryny na paste cukrowa ale na necie znajdziesz tez inne proporcje

Gość gość
Strasznie dużo wody. Ten przepis jest wypróbowany? Chyba mnie pamięć myli, bo wydaje mi się że w ogóle nie dawałam wody :/ Moja pasta wyszła taka mokra, dzięki czemu w ogóle nie kleiła się ani do dłoni, ani do depilowanej okolicy. No i po tej depilacji nie miałam praktycznie żadnych podrażnień, wieczorem już cała skóra była biała.

Gość gość
takie czerwone kropki są normalne po prawie kazdej depilacji, jak wyrwiesz włosek (nie ogolisz) to skóra zawsze bedzie przez trochę czerwona. Moja siostra kupiła sobie niedawno bardzo dobry depilator philipsa i faktycznie jest idealny, nie podrażnia, nie urywa włosków ale właśnie ktoś jej polecił żeby od razu mimo wszystko stosowała sudocrem bo jakies tam zaczerwienienie napewno jej zostanie i faktycznie na drugi dzień skóra jest już ładnie "biała", poza depilacją zreszta sudocrem ma tez wiele innych dobrych zastosowań ;)

Gość gość
zeszło w końcu bez problemu? :)