Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

która z was urodziła po terminie

Polecane posty

Gość gość

ja mam termin za kilka dni a tu nadal nic. Po terminie mam skierowanie do szpitala...coś okropnego siedzieć w szpitalu ( przynajmniej dla mnie ) czy któraś z was rodziła po terminie? czy czekano czy może wywoływano wam poród?

Gość gość
Ja miałam się zgłosić do szpitala tydzień po terminie. Zgłosiłam się w poniedziałek we wtorek miałam wywoływany i urodziłam.

Gość gość
autorka - ja mam od razu dzien po terminie sie zgłosić ponieważ mam cukrzycę ciążowa i gin mówiła, że w takich wypadkach nalezy być pod stałą kontrola lekarza gdy jest sie po terminie hmmm nie uśmiecha mi sie przedłużony pobyt w szpitalu

Gość gość
dwoje dzieci urodziłam po terminie pierwsze w 42 tc pojechałam w poniedziałek ,położyli mnie na patologi i w środę z rana miałam dostać na wywołanie ale sama zaczełam z rana rodzić ,drugi raz w 41 tc pojechałam w poniedziałek ,wysłali mnie do domu ,zrobili ktg i kazali z rana w środę przyjechać ,przyjechałam położyli mnie na patolgii w czwartek rano podali mi oxy ,dziecku spadło tętno i zrobili mi cc .

Gość gość
pierwsze dziecko, termin na 31 maja, lekkie skurcze 3 czerwca popołudni, mała urodzona 4ego nad ranem. Druga ciąża termin na 4 luty, 12ego lutego stawiłam się w szpitalu, dostałam zastrzyk z wit chyba B ale dokładnie nie pamiętam. pierwsze skurcze o 1szej córka na świecie 2.50.

Gość gość
urodzisz jakies przeterminowane dziecko

Gość gość
te "przeterminowane" są najsłodsze ;-)

Gość gość
7 dni po terminie zgłosiłam się do szpitala 8 miałam test oksytocynowy 9 założyli mi żel prostaglandynowy - 8 godzin skurczy co 1,5- 2minuty przy braku rozwarcia, nagle w godzine poród Każdy szpital ma inne postępowanie mi żel założyli po znajomości, bo w moim szpitalu mają procedure: 7 dzień po TP - przyjęcie 8 - test oksytocynowy 9- przerwa 10 - kroplówka.z.oksytocyny 11- przerwa 12 - żel A jak nie działa.to cc

Gość gość
Jak nic się nie dzieje to tak szybko nie wywołują. Ale będziecie pod opieką. Ja miałam 3 razy dziennie ktg, w nocy szybkie sprawdzenie tętna płodu

Gość gość
ja moja dwójkę urodziłam tydzień po terminie.wywoływane porody

Gość gość
autorka - 2 byłam u ginekologa ( teraz jest na urlopie ) i miałam rozwarcie na 1,5 cm. 4 odeszło mi troche czopu śluzowego. No i od 2 tyg czasem lekkie skurcze które pokazują sie na ktg. I nic. Dobrze by było zacząć rodzić w piątek :) Idealny termin:D

Gość gość
Ja mam termin na ten piątek i jeżeli do tego czasu nie urodzę,to w piątek rano mam się zgłosić do szpitala.Akurat mój lekarz ma wtedy cały dzień dyżur.Kazał się zgłosić na izbę przyjęć z torbami...w sumie nie wiem dlaczego tak wcześnie.Może ze względu na to,że moje łożysko jest już stare?

Gość gość
do gościa z 18:52 - dlaczego Twoje łozysko jest stare?

Gość gość
Nie mam pojęcia...lekarz mówi,że ostatnio wiele pacjentek ma ten problem :/

Gość gość
łożysko od dłuższego czasu mam już III stopnia i się świeci...zwapniałe jeszcze nie jest,ale lekarz mówi że lepiej żebym w piątek zjawiła się już na oddziale

Gość gość
podobno w cukrzycy ciążowej łozysko sie szybciej starzeje. Ale skoro coraz więcej pacjentek ma ten problem zapewne jest to związane z chemią zawarta praktycznie we wsyztskim co jemy i pijemy.

Gość gość
No cukrzycy nie mam,nie palę więc raczej to przez środowisko,chemię i nie wiadomo co jeszcze...

Gość gość
Stare łożysko nie spełnia dobrze już swojej roli w odżywianiu i dotlenianiu dziecka, dlatego czasami lepiej wywołać poród, by nie zaszkodzić dziecku. A na starzenie łożyska duży wpływ ma tryb życia matki, jej dieta, choroby, jej wiek. Im gorzej z tym wszystkim było, tym większe ryzyko że łożysko się szybciej zestarzeje :(

Gość gość
autorka - boje sie pobytu w szpitalu ( nigdy nie byłam tam jako pacjentka, chodze tylko na ktg ) i boję sie wywoływania

Gość gość
Uprawiaj seks nawet z sobą samą, orgazm pobudza macicę i uwalnia naturalną oksytocynę.

Gość gość
autorka - wcześniej seks był często bo w ciazy miałam jeszcze większa ochotę niż przed ciążą, chociaz ochotę i tak miałam codziennie, ale teraz jestem jakaś ociężała i boję sie uprawiać seks przez to rozwarcie.

Gość gość
Nie musisz z facetem, chodzi tylko o ''orgazm'' ;) jak go osiągniesz, nie wnikam ;) Pomaga bardzo, nawet w pierwszej fazie porodu, jak zaczynają się skurcze, działa przeciwbólowo przez pewien czas.

Gość gość
autorka - orgazm mimo rozwarcia nie zaszkodzi dziecku?

Gość gość
A skąd! Co najwyżej przyspieszy poród, dziecku nic nie grozi (choć nie wiem czy masz jakieś przeciwskazania szczególne, typu odklejające sią łożysko czy coś w tym stylu, to dopytaj lekarza), reguluje ciśnienie krwi, odpręża, dotlenia, Ty będziesz bardziej zrelaksowana, to i poród szybciej pójdzie.

Gość gość
Ja wstawiłam się w dniu terminu porodu wg om. W 6 dniu leżenia lekarze zaproponowali wywołanie i zgodziłam się, po podaniu oxy zaczęły się skurcze regularne lecz słabe, przy sile skurczu tętno małej spadało, po przebiciu pęcherza wypłynęły zielone wody, i skończyło się cc. Lekarze stwierdzili że przy takich skurczach miałabym długi i męczący poród, a w szczególności życie dziecka było zagrożone.

Gość gość
To ja od starego łożyska :) W piątek mam się wstawić w szpitalu.Nie dostałam skierowania tylko lekarz wpisał w mojej karcie ciąży nazwę szpitala i prośbę o przyjęcie mnie do szpitala,ale bez daty.Ma wtedy dyżur,ale ciekawa jestem czy na izbie przyjęć bez problemu mnie przyjmą na oddział?I czy zabrać ze sobą już torbę dla córeczki?Sorki,że takie pytania zadaję,ale jestem zielona - pierwsze dziecko,pierwszy pobyt w szpitalu itp.

Gość gość
A dlaczego mieliby Cię nie przyjąć, bierz torbę i się staw. Masz starzejące się łożysko, to może być niebezpieczne dla dziecka, muszą Cię przyjąć.

Gość gość
3dni.okropne czekanie. nie lubie szpitali. cesarka bez wywolywania...

Gość gość
Ale bzdura z tym lozyskiem,ja jem fastfoody,pale fajki,non stop choruje,lubie popic a lozysko mialam idealne,oczywiscie na czas ciazy zrezygnowalam z takiego trybu zycia

Gość gość
Ale jesteś może młoda i nie żyjesz w zanieczszczonym środowisku, więc organizm nie ''zdążył'' skumulować, a choroby to przewlekłe typu cukrzyca, nadciśnienie a nie przeziębienia ;)