Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta11111

Czy udostępnić konto bankowe facetowi

Polecane posty

Gość marta11111

Orientuje się ktoś czy udostepniając komuś konto bankowe puste, i czy osoba której udostępnimy może w jakiś sposób nam zaszkodzić ? Dodam, iż na koncie nie ma możliwości zrobienia debetu.

Gość marta11111
To jest chłopak, konto otworzylam specjalnie po to, ale on tez chce umowe i dostep przez internet,co do karty to sie umawialismy ze ja dostanie, ma tam wplywac tylko jego wynagrodzenie

Gość gość
sam nie może sobie zrobić czegoś takiego? Może chce prac brudne pieniądze? Nie słyszałąś o tym?

Gość gość
zgłupiałaś??? :o

Gość gość
A dlaczego nie założy własnego konta? Przecież to 10 minut roboty.

Gość marta11111
Nie może, bo mu komornik zajmie wynagrodzenie.

Gość marta11111
Znamy się od miesiaca, tak ma wpływac tam jego wypłata

Gość gość
puknij się w łeb :O

Gość gość
Dziewczyno, ja bym przemyślała sprawę, czy w ogóle angażować się w ten związek. Facet ma komornika na karku i zamiast jakoś uregulować długi kombinuje, jak się wymigać. Skoro jego sprawą zajął się komornik to znaczy, że on zwyczajnie przez długi czas nie spłacał swoich zobowiązań. Nie rokuje to dobrze na waszą przyszłość... Całe życie chcesz uciekać przed zobowiązaniami? Bo jak weźmiesz z nim ślub, to będziesz też spłacać jego długi. Co do samego konta - z jednej strony to zrozumiałe że chce dostęp do konta, skoro ma tam wpływać jego wypłata. Z drugiej strony przemyśl, czy nie znacie sie za krótko żeby brać na siebie coś takiego? Może on chce prowadzić jakieś brudne interesy i zasłania się komornikiem? Poza tym chyba ma on jakąś rodzinę? Może niech np. jego rodzice stworzą mu konto?

Gość krótka piłka z boku
a za co ten komornik? niezapłacone alimenty? :D ha ha haha :D 🖐️

Gość gość
trzeba byc tepym ,zeby to zrobic

Gość gość
Nigdy w życiu mu nie dawaj umowy, karty i dostępu do konta. Jeśli chcesz w ogóle to dla niego zrobić (choć według mnie powinnaś przemyśleć, czy w ogóle pakować się w taki związek) to możesz mu powiedzieć, że niech przelewa wypłatę na to konto, a ty wypłacisz całość z banku i masz dasz gotówkę.

Gość ZADOWOLONY KOMORNIK
Naturalnie, że udostępnić :) W końcu obojętne, komu zabiorę pieniązki :classic_cool:

Gość gość
Prawie się nie znacie a ty chcesz zrobić takie coś? I jeszcze jedno-skarbówka się nie doczepi skąd masz tą dodatkową kasę na koncie??? Sprawdź to.

Gość Heniuś
A chcesz beknąć za ukrywanie majątku przed egzekucją? Podpowiem, że grozi za to kara pozbawienia wolności do lat trzech :) Poza tym komornik najpierw zajmuje co mu wpadnie w ręce i nawet nie pyta, czyje to - co więcej, ma do tego prawo! Dopiero na wniosek właściciela sąd może dokonać wyłączenia tej a innej rzeczy spod egzekucji. Komornik bez trudu zobaczy gdzie poszły pieniądze i zablokuje wszystkie konta pod tym nazwiskiem więc jeśli na drugim koncie masz oszczędności życia to możesz mieć problem :) Będziesz musiała udowodnić, że są twoje a nie chłopaka który je tam ukrywał przed komornikiem :) Mam dobry humor więc dam dobrą radę - kombinować trzeba umieć, ja się za robienie na drutach nie biorę więc zastanów się dobrze, czy masz odpowiednie kompetencje by zmierzyć się z komornikiem i całym tym chorym systemem.

Gość ZADOWOLONY KOMORNIK
nie mieszaj się cymbale 😡

Gość marta111111
Dzieki za dobre rady, skutecznie odwiedliście mnie od tego pomysłu, nie zdawałam sobie sprawy z tych konsekwencjii.

Gość gość
Komornik jak chce to zgłosi pracodawcy fakt i obce konto nie pomoże. Tu może iść o jakiś przekręt na twoje dane osobowe. Coraz więcej w sieci ofert bardzo zyskownych za pracę polegającą za wykonywanie niby przelewów na różnych osób konta - taka niby praca biurowa ;) a potem okazuje się że pieniądze brudne i staje u drzwi załoga ... W życiu nie udostępniaj konta komuś kogo praktycznie nie znasz. Narobić ci może świadomie lub nie świadomie takiego smrodu że miesiące potrwa nim wyjaśnisz że ty to nie ty...