Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko nic nie je

Polecane posty

Gość gość

od wczoraj. kompletnie nic. ani ciastek ktore uwielbia. ma rok. pije tylko wode.martwie sie

Gość gość
Ma gorączkę, wymiotował? Jak źle się czuje, to normalny objaw, nic mu się nie stanie, pilnuj tylko żeby pił.

Gość gość
ważne że pije może boli je brzuch lub coś w tym stylu czasem każdy ma dzień że nie jest głodny, gorzej jakby nie chciało przyjmować płynów. no ale tak czy inaczej jeśli to drugi dzień bez jedzenia dziwne zapisz je jutro do lekarza, strzeżonego Pan Bóg strzeże

Gość gość
a nie zabkuje

Gość gość
Może najadł się ciastek lub innego badziewia i się zamulił, musi to przetrawić.

Gość gość
Nie ma gorączki , nie wymiotuje. Marudzi strasznie :/ jest głodny bo pokazuje na jedzenie a jak przychodzi co do czego to nie je i płacze. idziemy jutro do lekarza. ma 7 ząbków i nigdy nie ząbkował aż tak źle

Gość gość
może gardło boli

Gość gość
może ma pleśniawki??-moja nie jadła kilka dni zanim się zorientowałam, że ma mocno czerwone i opuchnięte dziąsła

Gość gość
czy moge coś zaradzic teraz? bo rano idziemy do lekarza ale chce mu pomóc teraz :(

Gość mamadwóchdziewczynek
a kiedy się załatwiał i jak? nie było jakiejś zmiany w wypróżnianiu?

Gość gość
Jak boli go coś w buzi i nie może jeść, to daj mu zmiksowane owoce, wypije jak napój, a jutro zobaczysz co Ci lekarz powie.

Gość gość
może ma anginę jak moja córka, która też prawie nic nie jadła

Gość gość
No właśnie zmiksowane owoce tez próbowałam i mleczko i nic! wygląda jakby chciał a zbliże sie z butelką to koniec :/ nigdy nie chorował i dlatego sie martwie. wypróżnia sie tak jak zwykle

Gość gość
Moja córka miala angine i tez nie mogiła nic przełknąć . Jak w nocy nie będzie mógł spać to daj mu paracetamol .

Gość gość
To dobrze, nie będzie pulpetem.

Gość gość
dziękuje za rady! Mam nadzieje ze nie bedzie cierpiał w nocy. a rano szybciutko do lekarza

Gość gość
Pewnie gardło go boli:( Daj mu coś przeciwbólowego.

Jedyne co możesz robić teraz to go obserwować, jeżeli zagorączkuje albo będzie go coś bolało i będzie płakał to podaj coś przeciwbólowego/przeciwzapalnego i czekaj do rana. Możesz spróbować podać mu coś jeść na śpiocha, jak zaśnie to mleczko albo jakąś kaszkę przez smoczek, coś co je i tak wieczorem o ile je z butli. Może zje. Skoro się wypróżnia normalnie to już szybciej coś w buźce się rozwinęło albo zaczyna się infekcja jakaś. Ale trudno gdybać, zobaczysz po nocy i co lekarz powie...

Gość gość
jestem raczej pewna ze gardło boli. Moja tak zawsze ma. Popatrz czy nie ma czerwonego. Jak masz tantum verde to psiknij i cos przeciwbolowego zapodaj

Do gardła bardzo dobry jest uniben, generalnie to samo co tantum verde ale lepiej się dozuje i smakowo lepiej podchodzi dziecku i tańszy; jeżeli masz to możesz psikać gardło jednym z tych leków, nawet jak nie boli to stany zapalne leczy i w buźce bakterie się nie namnażają.

cześć, moja córka z dnia na dzień przestała jeść. pić też. miała dobry humor, uśmiechała się, ale to jest takie dziecko po prostu. Pierwszego dnia na wieczór pojechaliśmy na pogotowie (to była niedziela), lekarz zbadał ją, osłuchał, powiedział, że gardło zaczerwienione i tyle. Paracetamol w tyłek. w pon kazał porobić wyniki u rodzinnego. Noc przespana super, rano sucha pielucha, Pojechaliśmy do rodzinnego. 1/5 h w kolejce bo żadna emerytka nas nie przepuściła (u nas jest tak, że rodzinni niektórzy pediatrzy są również rodzinnymi wszystkich). Jak w końcu dopadliśmy lekarza, to szybko pognał nas do szpitala, bo mała była już odwodniona. Dobrze, że Twoje dziecko chociaż pije. Pilnuj tego. Przemycaj mleko np. Lekarka nie powiedziała nam jednoznacznie przyczyny takiej sytuacji jaka miała miejsce, u nas, ale mówiła, że niekiedy rotawirusy objawiają się tak, więc wcale nie są konieczne wymioty, biegunka czy gorączka. U nas jeszcze wyszedł zły poziom żelaza. zdrówka życzę i nie denerwuj się.