Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hio hioo

badanie genetyczne w 10 tygodniu sokołów podlaski

Polecane posty

Gość hio hioo

cześć. Jakoś tak dziwnie bo mam drugą wizytę w 10 tygodniu ciąży, a przecież badania genetyczne się robi miedzy 11 a 12 tygodniem . a wy jak miałyście robione? wasz lekarz miał certyfikat ?

Gość gość
www.rodzicpoludzku.pl, to niżej z tej strony "Kiedy zalecane jest wykonywanie badania USG? Badania naukowe wskazują, że standardowo powinno być wykonywane pojedyncze badanie w I trymestrze ciąży, oraz pojedyncze badanie w II lub III trymestrze ciąży. W Polsce standard ultrasonograficznego badania położniczego opracowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne obejmuje trzy badania ultrasonograficzne - przesiewowe w ciąży wykonywane w: 11 - 14 tygodniu ciąży, 20 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie ), 30 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie)"

Gość hio hioo
a no właśnie :/ to za wcześnie wyznaczył mi kolejną wizytę a teraz dodzwonić się do niego nie mogę. :/

Gość gość
A wiesz, że na pewno będziesz miała wtedy badanie genetyczne? No trochę za wcześnie, jak 10 tydzień.

Gość hio hioo
nic nie mówił a i tak bierze 160 za wizytę i co później za 2 tyg znowu 200 zł bez przesady. a mi inny lekarz powiedział że on nie ma upawnień do tego badania :/ normalnie nie wiem co mam już robić....

Gość gość
e to możliwe, że jeszcze nie będziesz miała tego USG genetycznego, powinnaś się wypytać dokładnie, jeśli sam nie mówił, to co mówi jeden lekarz o drugim, to nie zawsze jest prawda...

Gość hio hioo
na swojej stronie ma podanie: USG W CIĄŻY - PEŁNY ZAKRES - USG genetyczne 11-13+6 tydzień - USG genetyczne połówkowe 18-23 tydzień - 2D z możliwością nagrania klipów video na płytę DVD - 3D z możliwością nagrania zdjęć dziecka na płytę DVD lub na papier termoczuły - 4D z możliwością nagrania ruchomego obrazu 4D (trówymiarowego w czasie rzeczywistym) na płycie DVD oraz zdjęcia na papierze termoczułym - badania dopplerowskie w ciąży (przepływy naczyniowe) więc jednak robi. :/