Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy urodzę za wcześnie

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 32 tc i byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej... Dowiedziałam się, że mogę urodzić nawet za 3 tygodnie, miałam założony szew na szyjkę, mam cukrzycę, skurcze :( ogólnie masakra. Lekarz powiedział żebym jeszcze wytrzymała i robiła wszystko żeby wytrzymać do 3.09, bo już w 35 tc nie ma wielkiego zagrożenia jak urodzę jak teraz :( Ale i tak się załamałam. Maluszek waży tylko 1800g to ciekawe ile będzie ważył za 3 tyg?! Malutko :( Bardzo się boję, że za wcześnie urodzę, a nie chcę tego. Dostałam leki przeciw skurczom, mam brać MgB6 i NO-spę . Moje obawy są bardzo wielkie...jak taki maluszek poradzi sobie na świecie?! Ile będę musiała być z nim w szpitalu?! I czy w ogóle będę mogła go karmić piersią?! Proszę odpowiedzcie jak byłyście w podobnej sytuacji lub znacie osobę, która przez to przechodziła!

Gość gość
mój syn urodził się w 35 tyg i ważył 2800, nie było większych problemów, pierwszą dobę spędził w inkubatorze bo pojawiły się początkowo problemy z oddechem które w ciągu doby się unormowały, wyszedł do domu po 5 dniach pobytu w szpitalu, jedyny problem jaki potem miałam to dośc sucha skóra i wrażliwa, silne kolki i bardzo odparzona skura bo była bardzo wrażliwa, ale tu polecam sudocrem na pupę, tak więc nie martw się 35 tydzień jest ok, staraj się wytrwać te 3 tyg

cześć. no to musisz na siebie teraz bardzo uważać, staraj się głównie leżeć,jeśli możesz, no niestety cukrzycy nie przeskoczysz. Ja też miałam mega twardniejący brzuch, bolesny, te ż brałam mg i no-spę (w ostatnim m-cu garściami ;)) i urodziłam w 36/37 tyg. ;) ale moje dziecko było nawet duże, bo.3200. nie wiem czy to reguła, ale mnie lekarz mówił, że w ostatnich m-cach dziecko tygodniowo przybiera ok 200g, czyli twoje będzie już nawet spore jeśli wytrzymasz do tego 35-36 tygodnia. Nie denerwuj się tak przede wszystkim. No i naprawdę leż. pozdrawiam

Gość gość
Leżałam w szpitalu z dziewczyną której sączyły się wody, leżała plackiem 6 tyg! W końcu zrobili jej cc w 34 tc, maluszek miał ponad 2 kg i był zdrowy więc wypisali ich jak tylko doszła do siebie, oddychał samodzielnie (miała wcześniej zastrzyk na rozwój płuc), karmiła piersią od początku i wszystko skończyło się dobrze. A dodam że w 31 tc prognozowali wagę dziecka na 1500 g. Sama walczyłam o swojego, pierwsze dziecko straciłam, leżałam z pessarem, no-spa, magnez, i okazało się po zjęciu pessara że małemu wcale się już nie śpieszy, seks, zakupy, spacery bo w końcu mogłam się wyszaleć a on i tak do terminu czekał :)

Gość gość
'' no niestety cukrzycy nie przeskoczysz'' są ludzie co z niej wychodzą samą dietą, ale to tak na marginesie. Autorko nawet jak urodzisz wcześniaka, to w dzisiejszych czasach ratują o wiele młodsze dzieci. Relaksuj się dużo i odpoczywaj, nerwami jedynie szkodzisz sobie i dziecku. Po porodzie staraj się ''kangurować'' dziecko wraz z mężem lub mamą, to bardzo pomaga i stymuluje jeszcze niedojrzałe układy dziecka, poczytaj o tym.