Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dobre filmy o wampirach

Polecane posty

Gość gość

Jakie znacie? Mój ulubiony to Nosferatu (ten nowszy) i Wywiad z wampirem. Polecicie coś w podobnym stylu?

Gość gość
o kurde pełno jest tego typu filmów kiedyś miałam na to fazę :P szkoda że mi żaden tytuł nie przychodzi do głowy w sumie nigdy nie zwracam uwagi na to jak nazwany jest film tylko o czym jest mi się wydaje że najbardziej to mi się podobał serial czysta krew ale niestety byłam na wyjeździe i przegapiłam kolejny sezon

Akurat za tematyką wampirów nie przepadam, ale jakiś czas temu widziałam film z 2011 r. tytuł bodajże "Ksiądz" w 3 D. Polecam, mnie się bardzo podobał. Ale różni się od tych, które wymieniłeś :)

Gość filmojad
'Nosferatu - Symfonia grozy' Murnaua, 'Nosferatu' Herzoga, 'Dracula' Francisa Forda Coppoli, 'Wywiad z wampirem' Neila Jordana, a z komicznych- Romana Polańskiego 'Nieustraszeni pogromcy wampirów'. Reszta to nie wart splunięcia chłam ze zmierzchem na czele 🖐️

Gość gość
ksiądz to kicha jest żadnej treści w sobie nie ma to film dla plebsu któremu brakuje igrzysk :O

Zależy jak się nastawiasz, też preferuję ambitniejsze kino, ale nie każdego wieczoru mam ochotę zgłębiać psychologiczno- teologiczno- społeczne tajniki z cyklu co reżyser miał na myśli.

Gość gość
Większość z nich oglądałam, ale dzięki za odp. :)

Gość gość
dla mnie filmy tego typu są po prostu nudne albo np też horrory scenariusz we wszystkich jest prawie taki sam gróbka osób odcięta od świata jest powoli zabijana tylko jeden się ostoi normalnie masakra :O

Zerknij jeszcze na "Nienasycone" z 2010 r., niemiecki. Wydaje mi się trochę inny niż wszystkie te plastikowe horrory... ale może się mylę ;)