Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka autorka autorka

czy mam wszytsko kupione chodzi o wyprawkę

Polecane posty

Termin porodu mam pojutrze i zastanawiam sie czy wszystko juz mam -mam oczywiście ubranka -10 pieluch tetrowych -2 kocyki -2 ręczniki do kąpieli -łóżeczko +pościel -wózek 2 w 1 -nosidełko/fotelik samochodowy -elektroniczna niania -monitor oddechu ( wiem, że duzo osób uważa to za niepotrzebne ale dziecku mojej koleżanki to urządzenie uratowało życie więc ja tez zdecydowałam się na monitor ) -wanna ze stojakiem -termometr do wody -kosmetyki : do obcinania paznokci, mydełko do kapieli, krem na każdą pogodę, chusteczki pampers, pieluchy pampers -przewijak -rożki hmmm to chyba wszystko

Gość gość
później jeszcze kup gziki jałowe, sol fizjologiczną do przemywania oczu cos do pielęgnacji pępka i możesz jeszcze kupic taka szczotkę do czesania włosków u maluszka

Gość gość
ja też mam na piątek termin :) Oprócz tego co masz Ty to ja mam jeszcze: laktator smoczek uspokajający zestaw startowy do karmienia (gdybym nie miała pokarmu) podgrzewacz do butelek pieluchy flanelowe termometr dla dziecka

ciekawe czy urodzimy do piątku :) laktatora na razie nie kupię bo duzo osób pisąło, że okazał sie niepotrzebny. ale dobrze że wspomniałąś o termometrze do dziecka bo zupełnie o nim zapomniałam

Gość gość
tak koniecznie coś po kiuta pępowiny, ja polecam octenisept, waciki. no i koniecznie butelka i smoczek uspokajający, mój ssał już w szpitalu.

Gość gość
laktator sobie upatrz, a i wkładki laktacyjne, dobra też jest herbatka laktacyjna z herbapola.

wkładek laktacyjnych już używam od miesiąca bo mam wycieki z piersi. Ale chodzi mi o wszystko dla maluszka, nie dla mnie. i smoczka nie mam...musze sie tez w niego zaopatrzyć :)

Gość gość
smoczek to podstawa ;), u nas na początku też niezbędny był rożek.

Gość gość
I OCZYWIŚCIE DLA CIEBIE STANIK DO KARMIENIA :)

Gość gość
To ja co ma termin na piątek :) Ja kupiłam laktator na razie taki podręczny tylko do szpitala za 30 zł.Później się okaże czy jest sens kupować. Smoczek uspokajający mam z Tomme Tippe - są najmniejsze (i jak dla mnie najładniejsze:)) Butelki też mam z Tomme Tippe te anty kolkowe :) Termometr kupiłam z BabyOno w Tesco taki zwykły z wyginaną końcówką za 30 zł - chciałam bezdotykowy,ale koleżanka mi odradziła,bo ponoć jest kłamliwy :)

rożki mam - pisałam na początku staniki do karmienia tez mam. Kupiłam rozmiar większe ale zobaczymy czy będa pasowały po porodzie a co do termometru to tez uważam, że te bezdotykowe sa kłamliwe ponieważ bratowa taki miała i za każdym razem pokazywał inna temp.

Gość gość
laktator jest potrzebny. nie każdej karmienie przychodzi łatwo

Miśka - aspirator mam, zapomniałam o nim napisać

Gość gość
A pieluchy, oprócz tetrowych, spakowałaś?

Gość gość
doczytałam że TAK :D

wspolczuje :P urodzisz pewnie pzrejdziesz przez masakre do tego dojda nieprzesapne noce, placz, kolki, kg po ciazy Az mnie ciarki przeszly Mimo wszytsko zycze Ci powodzenia i zdrowego dzidziusia 🌼

Gość gość
Nie wiem po co ten ostatni wpis?

Gość gość
to się nazywa pozytywne nastawianie przyszłych mam... ile ubranek w poszczególnych rozmiarach potrzeba dla maluszka? w poszczególnych rozmiarach, wiem, że tech malutkich nie za dużo , ale ile 3 pary?, a tych 58, 62,68 - 10,20 sztuk czy więcej?

Gość gość
Jagoda pamięta jak to było z nia-nie każda jagódko jest tak niezaradna jak ty :)

Gość gość
Zależy ile będziesz prala....jak co 2-3 dzień to na każdy dzień abyś miała po 3 komplety tzn 3body 3pajace czy 3 śpiochy....czyli po 10 sztuk. Babki tu radzą nie kupować zbyt wielu najmniejszych. Moja mała chodziła w 56 przez miesiąc. Urodziła się 53cm. Codziennie zmieniałam jej ubranko minimum 2 razy. Przałam tylko w sobote bo tak mi wygodnie. Kupiłam sobie więcej=z 15 bodziaków 12 pajacy 10 rampersów pare spodenek bluzek i 2 bluzy. Do tego kombinezon. Jak chcesz to można i 4 sztuki .Ale jak nie daj boże ci zmoczy kilka więcej a nie będziesz miała na zmiane? Ja jestem z tych przezornych :P

Gość gość
Takie rzeczy jak pajace, śpioszki kupuj bez stopek, na dłużej starczą.

Gość mysza_987877
Nie zapomnij o sobie! Do szpitala żebyś miała wszystko co potrzebne. Wygodny staniczek też sobie kup, ja miałam babyono trzy były rewelacyjne, luźne i dobrze mi się w nich karmiło.

Gość gość
-Pościel przez kilka miesięcy nie będzie Ci potrzebna.. za to ochraniacz na szczebelki, jak dziecko zacznie się przemieszczać po łóżeczku może się przydać. -Aspirator do nosa -Jak dziecko będzie Ci ulewało, to 10 pieluch będzie mało (ja musiałam dokupować). -(z ubranek to fajne są półśpiochy) -ceratka oddychająca na prześcieradło/taki podkład -prześcieradło z gumką -ceratka lub przewijak turystyczny -kapsułki z witaminą D Staraj się nie podawać dziecku smoczka.. potem tylko problem z odstawieniem.. jeśli już.. to najmniejszy smoczek jest z MAMbaby start mini czy jakoś tak 0-2 miesiąca. Ale jak nie musisz, nie dawaj. Kocyków możesz mieć więcej.. zwłaszcza, że będzie jesień, zima.. folia przeciwdeszczowa na wózek może się przydać. Dla siebie octanisept (do pępka dla dziecka i do psikania ewentualnej rany po cięciu krocza) oraz tantum rosa i ręczniki papierowe.